Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Hommafoorumilaisten maanpuolustustahdottomuus

Selailen silloin tällöin Hommafoorumia huvittaakseni itseäni kesken työpäivän tai ymmärtääkseni politiikan tutkijana sellaisten ihmisten ajatusmaailmaa, jotka kutsuvat itseään maahanmuuttokriitikoiksi.

 

Viimeisin kiinnostukseni kohde on ollut ketju, joka käsittelee hommafoorumilaisten valmiutta aseelliseen maanpuolustukseen.

 

Keskustelu kertoo, että hommofoorumilaisia ei ainakaan isänmaallisuudesta voi syyttää: alle puolet 10.8.2012 päivätyn gallupin vastaajista on valmiita puolustamaan isänmaan koskemattomuutta, sen valtiojärjestystä ja laillista esivaltaa.

 

Hommafoorumilaisten maanpuolustustahto on selkeästi heikompi kuin suomalaisilla keskimäärin.

 

Yllättävän moni on myös mestarinsa jalanjäljissä valinnut siviilipalveluksen.

 

Nimimerkkien suojissa heistä jotkut ovat valmiita jopa liittymään niin sanottuun viidenteen kolonnaan, jos rakas isänmaamme joutuisi aseelliseen konfliktiin.

 

Niin ikään kun tulee puheeksi isänmaan asia, niin toisissa ketjuissa pakolaisia sotilaskarkureiksi haukkuneet, ovat itse valmiita polttamaan sotilaspassinsa ja lähtemään pakolaisiksi jättäen siviilit kärsimään miehittäjän vihaa.

 

Vaikka hommafoorumilaisten kommentit ovat surullista luettavaa ja me isänmaalliset miehet järkyttyneitä, ei tunnepolitikointi auta, vaikka se onkin muodissa, vuodattaa kuuneleitä kuin Jyrki Katainen erottaessaan Ilkka Kanervaa.

 

Myöskään moralismi ei auta isänmaan asiaa.

 

Mieluummin on pidettävä pääkylmänä ja minimoitava Hommafoorumin kaltaisten maanpuolustustahtoa rapauttavien liikkeiden vaikutus. Täytyy muistaa, että jopa perussuomalaisissa niin sanotut maahanmuuttokriitikot ovat pieni vähemmistö (vaikka Homma ry:n entinen puheenjohtaja Matias Turkkila onkin siirtynyt Perussuomalainen-lehden päätoimittajaksi).

 

Sitä paitsi yhä on olemassa myös isänmaallisia ihmisiä: lukiessani 14/2012 Ruotuväki-lehteä, huomasin reservinupseeri Toivo Haimin kolumnin maanpuolustustahdosta (pdf-tiedostona, löytyy sivulta 2), jonka olisi syytä tulla huomioiduksi laajemminkin.

 

Haimi on nähtävästi myös ehdokkaana ensi kuntavaaleissa Joensuussa kaupunginvaltuustoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tutkijaksi harvinaisen vähän olet saanut asiaa tutkittua. Yritäppäs vielä kerran: jos olet huomannut, että ovat maahanmuuttokriittiset perussuomalaisten keskuudessa vähemmistönä, ovat he Hommafoorumissa enemmistönä. Perussuomalaisiin tekemäsi viittaus kirjoituksen lopussa oli siis yleistävä, lähes herjaava heitto.
Hommafoorumin puolustustahdosta ei yhden viestiketjun osalta voi lausua yhtään mitään. Kuinka monta prosenttia hommafoorumilaisista osallistui ketjuun? Kuinka moni vastasi kysymykseen: "Jos joku ulkovalta (esim. Ruotsi) uhkaisi Suomea aseellisella hyökkäyksellä, puolustaisitko maatasi"? Moni käytti ketjua todistaakseen hallituksen politiikkaa vääräksi, ei siis vastatakseen kysymykseen isänmaallisuudestaan.

Mutta vaikket onnistunutkaan todistamaan väitettäsi, luin itse heikosti argumentoimaasi lopputulosta huojentuneena: jos hommafoorumilaisten taistelutahto on heikko, on se Suomen kannalta pelkästään positiivista! Homma-aktiiveista ole aseelliseen eikä väkivaltaiseen aatteen levittämiseen. Saamme siis kuokkia ja rakentaa maatamme (maahanmuuttajien avustamana) jatkossakin ihan turvassa. Hommafoorumi vilisee vain suunsoittajia. Ja se, jos mikä, on iloinen asia!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kai Niemeläinen sanot että maahanmuuttokriittiset ovat perussuomuissa vähemmistö! Eikö mm-kriittisyys ole puolueen johtotähti. Missä ne ei kriittiset kirjoittelevat?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jiri. Ihan mielenkiinnosta, missä mahdatkaan olla töissä?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Kun olet kerran foorumiin tutustunut, niin voinet saman tien katsoa, moniko tuohon kyselyyn on vastannut ylipäänsä ja montako prosenttia tämä tekee foorumin käyttäjistä. Sen jälkeen voit miettiä, antaako tämä aihetta tehdä tällaisia yleistäviä kirjoituksia foorumin käyttäjistä kokonaisuutena.

Tai ihan kuinka tykkäät, toki. Mutta siinä vaan kerrot äkkiä enemmän itsestäsi kuin Hommasta.

Maahanmuuttokriitikko-termistä: maahanmuuttopolitiikka on politiikan osa-alue. Sananvapauteen kuuluu se, että politiikkaa - mitä tahansa sen osa-aluetta - on voitava kritisoida. Joka kritisoi maahanmuuttopolitiikkaa, on määritelmällisesti maahanmuuttopolitiikkakriitikko, tai lyhyemmin maahanmuuttokriitikko. Esimerkiksi minä.

Taisto Merilä

Tästähän voi poikia aivan yltiöisänmaallinen ryhtiliike niin Hommafoorumille kuin yleisemminkin!

Samuli Mikkola

Gallup kertoo omaa kieltään siitä, että ns skenen ensisijainen vihollinen ei ole maahanmuuttajat tai vasemmisto vaan liberaali porvaristo. Selitykset ovat selityksiä, tahdottomuus puolustaa Suomea, jossa nyt elämme kertoo tästä selvin sanoin.

Tapio Suhonen

Asennoituneet (tiedostavat) ymmärtävät ja lukevat politiikkaa väri -tai viinalasien spektrintaitteesta.
Ottamatta kantaa asiaan, jota en tunne, haiskahtaa tässäkin kirjoitelmassa asenteellinen lukutaito.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ja sinulla ei sitten ole asennetta?

Tapio Suhonen

Toisin kuin sinulla, ilman värilaseja.

Samuli Mikkola

Tapio Suhonen. Otanta suomalaisia (enimmäkseen) miehiä, jossa yli 50% ei valmis puolustamaan maataan nykyisessä tilanteessa, on minusta äärimmäisen erikoista eikä sitä voi lukea väärin.

Kävin itse juuri viikonloppuna Karjalan prikaatissa seuraamassa sotilasvalaa ja näin omistautuneita nuoria intissä sekä vapaaehtoisia särmästi marssivia naissotilaita. Sieltä välittyi minulle varsin toisenlainen maanpuolustuksellinen henki kuin Homma-forumilta.

Tapio Suhonen

Samuli Mikkola. Minä olen rannikkojääkäri kersantti (Upinniemi, rannikkojääkärikoulu)
Olin ja olen orientoitunut, nyttemmin jo 54-vuotiaana out ..
Vuonna 80, olin varma, että yhteenotto Neuvostoliiton kanssa tulee tapahtumaan, Mäkiluodon tutkaa katsellessani, olanyli, neuvostosukellusveneiden kulkiessa Suomen aluevesillä olin varma että jotain tulee tapahtumaan.
En koskaan kuvitellut tulevan yhteenoton sivuuttamismahdollisuutta, olisin ollut etulinjassa. Isokokoisena ja kovakuntoisena se oli paikka, jonne itseni asetin ja oletin kuuluvaksi...
Onneksi mitään ei tapahtunut.

Puhun nyt siitä, että asenteellinen webbipalstojen arviointi ei kerro totuutta. Hommaforumin puolustuskielteisyys johtunee yhteiskunnallisen tilanteen kokonaiskuvasta.
Jiri Nieminen asettaa itsensä peliin tiedemiehen perspektiivissä - se tarkoittaa näkyvien ilmiöiden empiiristä havainnointia.
Hommaforumin tulkinta edellyttäisi tilanteen ja ajan merkityksen arviointia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Plokin kirjoittaja harjoittaa kaksinaismoraalia. Onhan vasurien puheenjohtaja Arhinmäki myös sivari. Hommalaisten sivsrius ei ole hyvä, kun taas Arhinmäen ja muiden vasurien sivarius on ilmeisesti hyvä. Minulle sivari on aina sama sivari olkoonpa hän minkä foorumin tai puolueen jäsen tahansa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta ehkä tässä ei keskustella sivariudesta vaan yritetään kartoittaa hommalaisten ideologiaa. Osaatko sinä selittää miten sivarivaihtoehto sopii kansallismielisille? Ehkä siinä olisi avain hommasieluihin. Oletko itse Pertti Väänänen aseistakieltäytyjä.
Voiko olla niin että samat henkilöt kannattavat vapaita aselakeja ja sivariutta?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

"Mutta ehkä tässä ei keskustella sivariudesta vaan yritetään kartoittaa hommalaisten ideologiaa."

Homma on foorumi, paikka jossa erilaiset ihmiset ilmaisevat mielipiteitään. Ei ole mielekästä pohtia sen käyttäjien kollektiivista ideologiaa sen enempää kuin jotain katua pitkin kulkevien ihmisten kollektiivista ideologiaa. Foorumi itse ei käyttäjiään valikoi.

"Voiko olla niin että samat henkilöt kannattavat vapaita aselakeja ja sivariutta?"

Miksipä ei voisi? Tosin vapaat aselait ja sivarius eivät ole rinnasteisia. "Vapaat aselait ja siviilipalveluksen mahdollistava laki" ovat rinnasteisia ja kyllä, ainakin minä kannatan molempia.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä en ole aseistakieltäyjä. Et voi Sini kiistää, että tämä ploki on hieman kieroon kirjoitettu. Mielestäni plokisti aliarvioi tahallaan lukijoidensa kriittisen lukemisen taitoa.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Sehän on hienoa jos Tampereelta löytyy nykyään niitäkin punaisia, jotka eivät halua liittää Suomea Neuvostoliittoon. Ottakaa tuo opinkohta ja alkakaa soveltakaa sitä kiireesti ja OIKEASTI vielä Euvostoliittoonkin, niin saatatte onnistua jymäyttämään äänestäjiänne vielä seuraavissakin vaaleissa!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oula Lintula :

"Homma on foorumi, paikka jossa erilaiset ihmiset ilmaisevat mielipiteitään. Ei ole mielekästä pohtia sen käyttäjien kollektiivista ideologiaa sen enempää kuin jotain katua pitkin kulkevien ihmisten kollektiivista ideologiaa. Foorumi itse ei käyttäjiään valikoi."
Minä en kyllä personifinioinut foorumia. Hommafoorumista voi puhua samalla tavalla kuin esim vaikka jokerifaneista siis sosiologispoliittisena ryhmänä. Hommafoorumi on mielenkiintoinen ja kaikki tieto siitä, esim tämän blogin esiintuoma on relevantti keskustelunaihe.

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

No toki voi. Jostain syystä en kuitenkaan näe pohdiskeluja siitä, miten jokerifanit suhtautuvat poliittisiin kysymyksiin. Voi toki olla etten vaan seuraa tarpeeksi.

Jokerifaneilla sentään on yksi yhdistävä tekijä: Jokerien fanitus.

Anis Harran

Minusta on aina ollut päivänselvää että ruskean rintaman ritaristo on pääosin maanpuolustushalutonta ja -kyvytöntä sakkia. Sen takia he keksivätkin mielikuvitusvihollisia vihanlietsontansa kohteiksi samalla kun ihannoivat kaikkea sitä mitä vastaan sotiemme veteraanit Suomea puolustivat: totalitarismia, autoritariaa, slaavilaista imperialismia ja militarismia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset