Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Vihaako kansanedustaja Reijo Tossavainen sotaveteraaneja?

Sosiaalidemokraattinen peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin esitti osana vanhuspalvelulakia sitovaa hoitajamitoitusta: kymmentä hoidossa olevaa vanhusta kohden olisi oltava vähintään seitsemän ammattitaitoista hoitajaa.

 

Perussuomalaisten kansanedustaja Reija Tossavaisen mielestä pitäisi ensisijaisesti kehittää kotihoitoa.

 

Laitoshoidossa on tälläkin hetkellä sotaveteraaneja, jotka kaipaavat kipeästi lisää hoitajia.

 

Vihaako Tossavainen sotaveteraaneja -– ja niitä suurten ikäpolvien edustajia, jotka raskaiden sotavuosien jälkeen jälleenrakensivat tämän maan ja ovat nyt laitoshoidossa?

 

Toivottavasti olen väärinymmärtänyt Tossavaisen kirjoituksen, turhaan mieleni niin pahoittanut.

 

Ehkä sisällä sydämessään Tossavainen sittenkin asettuu tukemaan peruspalveluministeri Guzenina-Richardsonin ehdotusta kuten hänen oma puoleensa, perussuomalaiset?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Oletko jo lakannut lyömästä vaimoasi?"

Keksi jotain parempaa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Perussuomalaiset ovat kuin vauhkoontunut karjalauma.
Kaikki säntää suinpäin eri suuntiin....

Matias Härkönen

Olipa raflaava otsikko! No, saat pari klikkiä enemmän, mutta kirjoitus täyttä kuraa.

Sirpa Abdallah

Vaikka en olekaan Tossavainen enkä hänen ajatusmaailmastaan selvillä, niin luulenpa että olet käsittänyt väärin joko tahattomasti tai jopa tahallisesti.

Oma käsitykseni asian tärkeyden huomioiden on se,ettei kaiketi tarkoitus ole laitoshoitoa välttämättä tarvitsevia siirtää kotihoitoon. Sen sijaan kaikille kotihoitoa tarvitseville ja haluaville se tulee taata. Tästä on kysymys. On hyvin paljon vanhuksia jotka haluavat viettää viimeisetkin elinvuotensa kotona. Ei suinkaan laitoksessa jos suinkin mahdollista.

Katsoin profiilistasi puoluekantasi ja sen perusteella on täysin ymmärrettävää puolustelusi MG-R:n ajamalle mallille. Toisin sanoen SDP ja vasemmistoliitto puolueina ovat ensisijaisesti laitoshoidon puolestapuhuja.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Otitpa käyttöön opposition omat konstit! Vastapuolen ehdotus tyrmätään, oli se kuinka järkevä ja edullinen hyvänsä. Perusteethan ovat aina laadittavissa tilanteeseen sopiviksi.

Esimerkki 1. Hallitus päättää panostaa tuntuvasti perusopetuksen laadun parantamiseen. Oppositio:

Tilanteessa, jossa valtio velkaantuu pelottavaa vauhtia, Kataisen-Urpilaisen tuhlarihallitus kasvattaa sumeilematta julkisia menoja. Suomen koululaitos on tunnetusti jo nyt maailman paras, joten rahan lapioiminen perusopetukseen on järjenvastaista! Tieverkko rapautuu, vanhustenhoito kurjistuu ja maanpuolustus vaarantuu, mutta kokonaisuuksia ymmärtämätön hallitus hyysää hyvinvoivia koululaisia ja heidän viihtyisissä taukotiloissa kahvittelevia opettajiaan.

Esimerkki 2. Hallitus jättää esimerkissä 1 esitetyn satsauksen tekemättä. Oppositio:

Kataisen-Urpilaisen maailmanloppuhallitus ei ymmärrä lapsissa ja nuorissa olevaa kansakuntamme tulevaisuutta. Säästöt kohdistuvat puolustuskyvyttömään kansanosaan, jolla ei ole äänioikeutta. Eikö viime lamasta opittu mitään? Euron pihistely tänään merkitsee satasen kuluja tulevaisuudessa, kun kysymys on nuorisomme hyvinvoinnista. Ylisuuret ryhmät, ammattitaidoton opetus ja ravintoarvoiltaan kehno kouluruoka suistavat kokonaisia ikäluokkia psyykkisten ja fyysisten sairauksien riskiryhmiin.

Heikki Ojala

suosittelen tälläisia kirjoituksia jotka ovat niitä jotka olisin kirjoittanut jos olisin osannut.

Jännä miten aikaisemmin ei tullut ajatelleeksi paljoa tällaisia. Vaan kuinka moninaisin tavoin kaikki yhä enemmän POSEERAAVAT mielipidekimmppunsa kanssa, ja eivät ole ymmärtävinään mitään vastapuoleksi leimatulta, ja käsittävät muiden ajatukset tahallaan väärin ylenmäärin, miten kulloinkin katsotaan edulliseksi PUOLUEELLE

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eihän tuo Guzeninan esitys johtaisi mihinkään muuhun kuin että hoitopaikkoja vähennettäisiin, jotta saataisiin suhdeluku kuntoon. Eli vanhukset jätettäisiin koteihinsa heitteille.

Tossavainen on oikealla asialla

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Heh, heh, Pertti.

Varo, nimittäin sinunkin asuntosi ovi saatetaan sulkea ulkopuolelta.

Jäisit heitteille......Olen kuullut huhuja demareilta.....

Heikki Ojala

no ei se kyllä MGR:n vika ole sitten yksin. Käytännössä on nähty ettei köyhää ja vaivaista puolla muut kuin vasurit ja persut.

Jussi Jääskeläinen

Jiri Nieminen vihaa itse sotaveteraaneja. Oikea hoitaja-vanhus suhde olisi 5:1, joka vähempää ehdottaa, on täynnä vihaa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tossavainenhan taisi suosia ensisijaisesti omaishoitoa, sitten kotihoitoa ulkopuolisten avustamana ja viimeisenä vaihtoehtona laitoshoitoa. Annoin toki suosituksen Tossavaisen hyvälle kirjoitukselle, vaikkei Tossis annakaan kommentoida ideoitaan.

HUOM! Olin kerrankin samaa mieltä perussuomalaisen kanssa! ((Pitäsikö tutkia miksi olen ehkä erehtynyt?))

Tämän blokin veteraanilla ratsastaminen on saman sortin populismia mitä Tossavaisen porukatkin harrastavat. Millähän nämä populistit saisi ravistettua sotaveteraaniemme selästä. Eivät keskimäärin 88-vuotiaiden veteraanien jalat enää kanna sitä taakkaa joka niille edelleen kasataan.

Laitetaan yhteiskunnan kannalta veteraanit suosiolla samaan riviin muiden vanhusten kanssa. Sen he itsekin hyväksyvät. Toivotaan, että veteraanijärjestöt ehtivät myös käyttää kaiken kerätyn omaisuuden veteraanien ja heidän puolisoidensa hyväksi ennenkuin viimeinenkin heistä on poissa. Heillehän tuo vapaaehtoisesti kerätty lisätuki on tarkoitettu ja varmasti sekin tulee tarpeeseen.

Jarmo Makkonen

Väärinymmärtäjät vauhdissa.

Juha Laine

Bloggaus on harvinaisen typerä. Halutaanko kuntavaltuustoihin kylän tyhmimmät? Tuskinpa.

j.olavi heikkinen

en tiedä tossavaisesta, mutta omaishoito on halpaa verrattuna laitoshoitoon, noin 3:n laitoshoitopäivän kustannuksilla katetaan yhden omaishoitajan kuukausipalkkio!!!

Reijo Tossavainen

Kylläpä nyt blogin kirjoittajalla mopo keulii. En ole missään sanonut, etteikö myös laitoksissa olevista pidä huolehtia kunnolla. Ja erityisen velvollisuutemme on hoitaa sotiemme veteraaneista niin kotona kuin tarvittaessa laitoksissakin.

Olen ottanut kotihoidon ja siihen liittyvät omaishoitajien ongelmat esille, koska koko julkinen keskustelu ja hallituksenkin toiminta on keskittynyt laitospaikkojen hoitajamäärien mitoitukseen.

Laitospaikkojen mitoitus kaavamaisin määräyksin ongelmallista, sillä laitoksiakin on erilaisia. Joissakin paikoissa hoitohenkilökuntaa per asiakas tarvitaan enemmän kuin joissakin toisissa paikoissa. Asiakkaiden kunto ratkaisee mitoitustarpeen. Jälleen tahallisten/tahattomien väärinymmärrysten välttämiseksi totean, että vanhuksista pitää huolehtia hyvin niin kotona kuin laitoksissakin.

Kaiken tohinan keskellä on muistettava, että kotihoito on hoidettavalle ja yhteiskunnalle mielekkäin hoitomuoto. Kukapa ei kotona viihtyisi paremmin kuin laitoksessa. Ja tuttu omaishoitaja on turvallinen. Hän on lähes aina läsnä ja tuntee hoidettavan tarpeet yksityiskohtaisesti, jopa pelkkä katse riittää kertomaan mistä on kysymys.

Ja sekin on mainittava varmuuden vuoksi, että laitoshoito on monta kertaa kotihoitoa kalliimpaa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

"yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen."

Lauri Korhonen

"Jiri Nieminen
Tampere
Vasemmistoliitto

Kirjoittaja on 33-vuotias akateeminen sekotyöläinen, politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi"

Luinko oikein - akateeminen sekotyöläinen. Onko paino sanalla "seko"?

Yhtä kaikki ei anna erityisen mairittelevaa kuvaa tämän päivän suomalaisesta poliittisen tutkimuksen tilasta tämä kirjoitus. Kirjoituksen voisi ehkä tiivistää toteamukseen "tulos tai ulos"?

Viittauksena ja esimerkkinä Vas.liiton (erityisesti Arhinmäki ja Lapinniemi) toiminta sekä erotetut erimieliset Vasen ryhmä kansanedustajat Mustajärvi ja Yrttiaho.

Käyttäjän marjattahalkilahtiblogituusisuomifi kuva
Marjatta Halkilahti

Vihaako Tossavainen sotaveteraaneja?
En usko, että vihaa!

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Vihaatko Jiri Nieminen Reijo Tossavaista ?

Vai rakastatko kärjistämistä ja väärinymmärtämistä ?

Tuolla nollapilkkuseiskalla taas SDP edustaja kalastelee ääniä ja ajaa omaa etuaan, jonka tajuaa jos on ÄÖ suurempi kuin voikukalla. SDP:llä ja vassareilla onkin selittelemistä äänestäjilleen, miksi he lahjoittavat muihin maihin ne rahat, joita tarvittaisiin aluksi vaikka sotaveteraanien hoitamiseen, vähäosaisten tukemiseen ja muuhun.

Ensin hallitus polttaa valtion rahat toimintaan ja sitten pakottaisi kuntia maksumiehiksi ja nostamaan verojaan. Aika vekkulia. "Ei me mitään pahaa tarkoitettu, annettiin vaan teidänkin rahat muille." En tiedä oliko tyhmää vai ilkeää, mutta nesteessä ihmiset ovat.

Tuommoiset ylhäältä tulevat nollapilkkuseiskat sitovat paikallisesti käsiä käyttää nekin vähäiset raht vanhustenhoitoon mahdollisimman tehokkaasti. Tuolla ne menisivät luultavimmin liiton henkilökunnan palkkoihin ja SDP saisi ääniä. Potilaat jäisivät ilman hoitoja ja vaippoja. Lisäksi mistä repiä ne työntekijät, joita ei ole.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Elääkö ja rakastaaako Jiri Nieminen siitä , että hän härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä ? [1] Porfiili

Elääkö tutkija ja kirjoittaja ja maksetaanko hänelle siitä, että myös muutkaan eivät ymmärrä tekstejä ?
[2]
http://henrylaasanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1141...
Sellaista tieteellistä väitettä ei voi käyttää, josta ei voi sanoa puolesta eikä vastaan, koska se on liian kevyt.

[3] yksi perusteltu kommentti liihotti sensuurin suureen maailmaan.

Antro Pulkki

Eivätkös punikit ole yleensä sitä mieltä, että MIKSI LÄHDITTE.

Onkos takki kääntynyt?

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Kyllä teidän oma puolueenne muutama vuosikymmen sitten, joskin toisen nimisenä, sai aikaan sen että moni sotaveteraanikin alkoi hävetä itseään. Miten siunauksellista olisikaan ollut liittyä neuvostoliittoon, ja mokomat veteraanit hölmöyksissään estivät sen!

Antti Joensuu

Kylläpä on aikamoista soopaa Herra Niemisellä, tosin voiko muuta odottaa kun on "takinkääntö" vasemmistoliittolainen sekä akateeminen sekotyöläinen(tarkoittaa varmaan ettei ole tehty päivääkään rehellistä työtä). ;-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset