Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Kaveria ei jätetä -- paitsi Hommafoorumilla

Sotiemme veteraanien verenperintönä olemme oppineet, että kaveria ei jätetä. Oli tilanne mikä tahansa. Tämän olemme velkaa isänmaamme vapautta puolustaneelle sukupolvelle ja useimpien suomalaisten uskon pitävät tästä sanattomasta sopimuksesta kiinni.

 

Kaikki eivät kuitenkaan ole sitä mieltä, että isänmaan pitäisi pitää huolta lapsistaan.

 

Muutama tunti sitten saimme hyviä uutisia: suomalainen upseeri ja hänen vaimonsa ovat vapautettu jemeniläisten terroristien kynsistä Suomen ulkoministeriön hatunnostonarvoisen työn ansiosta. Varmasti monissa suomalaisperheissä tunnetaan helpotusta.

 

Sen sijaan perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-Ahon vieraskirjan pohjalle perustetulla Hommafoorumilla ollaan toista mieltä. Esimerkiksi nimimerkki Leso toteaa: "Mitäs lähtivät", ja jatkaa: "Tommosissa käsissäkö Suomi ja Suomen puolustus on? Ei vittu".

 

Nimimerkki Arto Luukkainen on niin ikään sitä mieltä, että "[o]len edelleen sitä mieltä, että olisivat saaneet jäädä Jemeniin". Jo aikaisemmin joulukuussa nimimerkki Eino P tokasi yksikantaan, että "pitäisi myös määritellä ne 'omat', joita haetaan".

 

Samoin nimimerkki Emo (joka joidenkin kirjoitusten perusteella pitää itseään kristittynä) lähinnä naureskelee: "Luulisihan sitä tosiaan, että on turvallisempiakin paikkoja oppia arabiaa. Mutta nyt tuli oikein intensiivikurssi terrorismista!"

 

Itse en voi kuin todeta: Kyllä! Mieluummin Suomi on talvisodan perintöä kunnioittavien miesten käsissä kuin perussuomalaisia äänestävien hommafoorumilaisten, jotka häpäisevät sen kaiken mitä suomalaiset ovat oppineet pitämään arvokkaana -- ja ovat valmiita jättämään kaverin.

 

Kasvaakohan hommafoorumilaisille edes parta?

 

Hävetkää!

 

PS. Hommafoorumin maanpuolustustahdottomuudesta olenkin jo kirjoittanut aikaisemmin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (39 kommenttia)

Susanna Kinnunen

Mikä sinua sinne h-foorumille vetää?

Ketä kiinnostaa nimimerkki Leson mielipide h-foorumilla? Muita kuin Jiri Niemistä (vas)?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Koska koulutukseltani ja siviiliammatiltani olen politiikantutkija. Ammatillisesti on mielenkiintoista ymmärtää kuinka asiointi hommafoorumilla auttoi kourallista perussuomalaisten ehdokkaita nousemaan kansanedustajiksi viime eduskuntavaaleissa. Siis ymmärtää sitä, mistä näiden hirvisaarien ja kumppanien kannatus kumpuaa.

Susanna Kinnunen

Ammatillista kiinnostusta? Omapa on asiasi, mutta kehottaisin kohdistamaan huomion mielipidejohtajiin enkä johonkin tuntemattomaan, nimettömään Lesoon.

Kannattaa myös huomata, että osallistujia ja mielipiteitä tuossa ketjussa on todella runsaasti. Tiivistyksesi ei maistu ammatilliselle.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #8

US:n Puheenvuoro ei ole mikään tieteellinen julkaisufoorumi. Tieteellisin lehtiin kirjoitan toki eri sävyllä. Ks. kuvaus oikealta ylhäältä. :P

Matias Härkönen

En tiedä kenen leipiin teet politiikan tutkimusta, mutta jos se on noin asenteellista ja ennakkoluuloista niin voin vain kuvitella millaista "tulosta" saa aikaiseksi.

Kirjoituksessasi liitit Halla-Ahon ja Persut hienosti yhteen noiden muutamien kommenttien kanssa, joita olit Hommalta löytänyt. Eikös tuo ole yhtä raukkamaista kuin noiden kavereiden kirjoitukset? Kuset viattomien päälle. Ei sotaveteraanit kuule tuollaistakaan arvosta.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Eikös skdl:ssa ollut oma laajahko siipensä, joka halusi Suomen liittyvän neuvostoliittoon. Eikös Terijoen hallituskin ollut vasemmiston heiniä, vai olivatko nekin hommalaisia? Mitenkä siellä niitä veteraaneja kunnioitettiin?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Sitä kannattaa kysyä mainitsemiltasi SKDL:läisiltä ja Terijoen hallituksesta.

Susanna Kinnunen

Leson mielipiteistä kannattaa kysyä Lesolta. H-foorumilla.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #13

Eix Leson mielipide oo tullut aika selväksi, miksi kysyä uudelleen?

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #15

Sinulla oli otsikon mukaan jotain huomautettavaa siitä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Eikös persuja saa kritisoida? Eikös kuukin ole kansallismielinen. Mitenkä Vennamo sanoikaan? Hui Tommi Jalava etkö häpeä Vennamon erehdyksiä.

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Tottakai persuja saa, ja kuuluukin kritisoida! En vain ymmärrä, miten se liittyy tähän yhteyteen. En havaitse blogistin hommakirjauksessa persukritiikkiä sen enempää kuin hänen Ahviokirjauksissaan kansankirkkokritiikkiä.

Myös hommalaisia on tarpeen kritisoida, mutta jos jonkun hommalaisen mielipiteen katsotaan edustavan koko foorumia, voidaan vähintäänkin yhtä kelvokkaasti väittää, että vasemmistoliiton aatteelliset edeltäjät edustavat vasurien kantoja. Minua sinänsä kiinnostaisi lukea jonkinlainen selostus siitä, miten skdl:n ja vasemmistoliiton aatepohja eroaa toisistaan. Jos vaikkapa Jiri innostuu aiheesta kirjailemaan, luen mieluusti!

Käyttäjän hannele kuva
Hannele Koskinen

Mitäs menivät? Eikö arabiaa voinut opiskella vähän turvallisemmassa maassa? Tiedätkös, suurin osa suomalaisista taisi ajatella näin uutisen kuultuaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

En usko, että suomalaiset ovat niin epäisänmaallisia. Suomen valtio pitää huolen kansalaisistaan, opiskelavat he sitten arabiaa missä maassa tahansa -- ja oikeassa olin!

Olen vilpittömästi ylpeä suomalaisuudestani tänä iltana!

Tietenkin voi olla, että jos ja kun Suomea joskus häpäistään perussuomalaisella ulkoministerillä, niin isänmaasta tulee impotentti suojelemaan suomalaisia ulkomailla ja alkaa hillitön nöyristely terroristien edessä. Onneksi ulkoministerinämme on nyt Erkki Tuomioja.

Käyttäjän TuomasHenell kuva
Tuomas Henell

Ja mitäs laittoi minihameen. Oma vika että tuli raiskatuksi. Ja mitäs on erilainen. Oma vika että tulee koulukiusatuksi. Tiedätkös, suurin osa suomalaisista taitaa ajatella, että vika on aina oikeasti uhrin eikä konnan, vaikka julkisesti ihan toista sanoisivat. Raiskaajille, kiusaajille ja kidnappaajille ei toki voi koskaan mitään. Hommalogiikkaa.

Susanna Kinnunen

"Mitäs menivät? Eikö arabiaa voinut opiskella vähän turvallisemmassa maassa? Tiedätkös, suurin osa suomalaisista taisi ajatella näin uutisen kuultuaan."

En minä aikakaan. Minä ajattelin, että onpa takapajuinen maa ja että toivottavasti pääsevät kotiin ilman että tarvitsee rahaa maksaa noille rikollisille.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

On siis varmaan parempi pysytellä Suomessa, sillä jos menee muualle ja siellä sattuu jotakin, se on täysin oma vika. Mitäs läksit. Sanotaan sitten vielä, että näin varmasti suurin osa suomalaisista ajattelee. Ja tottakai me Suomen lampaat seuraamme sitä mitä kansa sanoo! Oli se mitä hyvänsä!

Sitten kun suomalaiset todella toimivat noin, on varmasti helpompi vouhkata Hommallakin kuinka kammottavia paikkoja islamilaisetkin maat ovat. Empiiristä kokemusta ei haeta, koska jos jotain tapahtuu - täysin oma vika. Näin Homman kauhutarinat saavat entistä paremman maaperän. Kerrassaan nerokasta!

Mitäs muuten sitten kun kantasuomalainen raiskaa turkulaisen suomalaisen vaikkapa Helsingissä? Sanotaanko siitäkin sitten myös, että mitäs läksit Helsinkiin. Se on vaarallinen paikka!

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Maksamalla panttivangista käytännössä varmistaa, että niitä panttivankeja on ensi kuussa neljä.

Susanna Kinnunen

Totta kai. Toinen puoli asiassa on, että nyt kun riittävästi on matkailumainostettu maata, niin ehkä kieliopiskelijatkin ymmärtävät pysyä kaukana tuosta rasistien pesästä.

Mika Samuel Kiekkijev

Politiikantutkija on melko ulkona kaikesta muusta ja erityisesti ihmisen biologiasta.

On verrattain hölmöä esittää Hommalaisten äänestävän PerusSuomalaisia ja sen jälkeen pohtia kasvaako Hommalaisilla edes parta, kun parran kasvu alkaa lähes säännönmukaisesti paljon ennen äänioikeuteen tarvittavaa 18 ikävuotta.

Mikäli taasen on niin, että parta ei kasva, niin kirjoittaja lokeroi alaikäiset mielipiteenkirjoittajat täysin mielivaltaisesti oman ajatusmaailmansa mukaiseeen järjestykseen.

Toiminta toki vastaa vuosikymmenten aikaista sosialistista aivopesua, joka on toiminut vasemmistolaisuuden kantavana voimana.

Toisaalta politiikan saraltakin on hieman ihmteltävä Hommalaisten leimaamista PerusSuomalaisten äänestäjiksi.

Mikäli moinen yleistys olisi pätevä, tulisi esim. kaikkien duunarien äänestää vasemmistoa, mutta kuten tiedämme ihan näin ei ole asian laita, pikimminkin päinvastoin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Hommafoorumin oman kyselyn mukaan 2/3 foorumin aktiiveista äänestää perussuomalaisia ja vajaa kymmenes kokoomusta. Muilla puolueilla on noin prosentin kannatus, paitsi Muutos 2011. Mutta sen uskottavuus on tainnut rapista sitten viime gallupin?

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Hommalaisethan ovat tunnetusti sitä ainoaa sakkia joka ulkomailta pitäisi hakea takaisin. Takaisin Tallinan terminaalista häpäisemästä meitä enempää humalaisella käytöksellään.

Jukka Mäkinen

Saiskohan jonkun muslimiterroristiryhmän kaappaamaan koko Tampereen väestön panttivangiksi. Panttivankineuvotteluja voisi sitten vetää TPS'n lätkäjoukkue Tamin johdolla. Paljonko ovat arabit valmiit maksamaan että huolitaan nääsveljet takaisin Suomeen.
Saataisiin valtion budejettikin tasapainoon öljysheikkien tuella

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Uhrien syyllistämistä on ilmassa. Clevelandin Castro syyllisti tyttöjä vangiksi joutumisesta kun olivat ottaneet vastaan hänen tarjoamansa kyydin.

Heikki Knookala

muuta en kommentoi, mutta kokoomuksella ja muutoksella on hommassa myös omat osastonsa, joten politiikan tutkija nyt vähän oikoo mieleisekseen asioita kirjoittamalla pelkästään persujen äänestäjistä.Jotenkin näistä höpinöistä saa sellaisen kuvat että hommassa on vain persuja.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jep, mut kokoomushommalla ei kauhean hyvin tai se homman kokoomuksenhaukkumisketju on kanssa yksi suosikeistani.

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Näyttää tuo Hommaforum olevan vasemmiston kantava voima ja yksi netin suosikkisivu. Vasemmisto tuntuu tarvitsevan olemassaololleen jotain mörköä, jota vastustaa intohimoisesti, oli mörköä tai ei. Salaliittoja ja natseja tuntuu roikkuvan joka oksalla. Löytyypä jopa hommawatch-sivusto, jonka ainoa tehtävä on vastutaa hommaforumia ja 'posauttaa' asiattomat kirjoitukset. ( Kannattaisi hankkia elämä.)

Toisaalta suotakoon tämä viihde-oikeus heille, jos he saavat siitä jotain, mikä ei loukkaa muiden oikeuksia. * Tykkäähän monet lukea dekkareita ja salaliittoteorioita ja saavat siitä kiksejä.

Tulee mieleen kertomus papista,joka haki kioskista eri pornolehdet, jotta pääsisi paheksumaan ja kritisoimaan niitä ja saisi tuntea itsensä kirkastuneeksi.

Pari kertaa olen kurkannut tuonne hommaforumiin tietääkseni mikä se on. Minusta tuntui siellä olevan eniten puolueisiin liittymätöntä sekalaista porukkaa suurin osa. Perussuomalaiset eivät mitenkään nouseet esiin siellä enempää kuin vaikka vasemmistoliittolaiset, joita on runsain joukoin todistettavasti hommaforumin sivuilla mukana. Olen aina ihmetellyt sivuista noussutta hälyä. Luultavasti aika harva edes eksyy koko deminutiiviselle sivustolle ellei erityisesti osaa mennä sinne.

Hommassa ja monella muullakin sivustolla näytti olevan mukana yhteiskuntakritiikkiä. Erityisesti Iltasanomien pulinat loistaa myös siinä. Se ei ole laitonta.

* Ihmis- ja kansalaisoikeuksien julistus vuodelta 1789 määrittää vapauden: ”vapaus on mahdollisuus tehdä kaikkea sitä, mikä ei vahingoita toisen oikeuksia”.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Sangen noloa puhua hommasta "homma tätä, homma sitä"-tyyliin. Se on suunnilleen samaa luokkaa, kuin arvioisi suomi24.fi- tai vaikka Helsingin Sanomien verkkosivuja sinne jätettyjen keskusteluviestien perusteella. Tai olettamalla, että Vasemmistoliitto on esimerkiksi Dan Koivulaakso.

Varmasti joku puhuu tyhmiä. Erittäin varmasti joskus jopa jotain rikollisen tuntuista. Itse olen satunnaisesti vieraillut eurokriisiketjussa, ja ihan hyvää kommentointia ja linkkivirtaa eri koulukuntien edustajilta on tullut vastaan. Hyvä peukalosääntö on, että ei kannata mennä kurkkimaan jotain sellaista, mistä tietää jo etukäteen tulevansa pahalla mielelle.

Vahva näkemyksesi siitä, mikä on oikein ja väärin esim. tämän kidnappauskeissin ympärillä kertoo minulle, että on ihan aiheellista käydä myös poikittaista keskustelua. Maksamalla lunnaat varmistetaan kidnappausten jatkumiset. Uskottava "ei makseta, korkeintaan kostamme"-tiedote ja sitten siitä kiinni pitäminen edistäisi kansalaisten turvallisuutta huomattavasti paremmin.

Itse olen iloinen, että asiat päättyivät, kuten ovat päättyneet. Juuri silloin, kun tuntuu hyvältä, on aiheellista kyseenalaistaa, menikö sittenkään kaikki ihan putkeen. Ettei tule vahingossa tehtyjä isoja virheitä. Niitä on nimittäin piisannut.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

"Kaveria ei jätetä"

Eikö pitäisi sanoa 'Toveria' ei jätetä...?...

Tuo 'kaveri' sana kuulostaa niin arkiselta ja vähättelevältä kun puhutaan yhtäaikaa 'sotien veteraaneista'...

Suvaitsematon sanoo niin kuin ajattelee, kuten Homma-forumilla usein tehdään...

Taas 'hyvin' suvaitseva on hiirenhiljaa vaikka kuinka potuttaisi ja hautoo ajatusta mielessään...

Kaiketi omalla riskillä, yleensä maailmalle lähdetään ja palataan...?...

Käyttäjän JuhaniMetsanen kuva
Juhani Metsänen

Politiikantutkijana olisin huomattavasti kiinnostuneempi ihan muista asioista. Esimerkiksi siitä miten vasemmistoliitto on jättänyt duunarit, periaatteet, työttömät ja eläkeläiset Audin takakonttiin.

Audia ei jätetä.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Jokainen ihminen, joka kuvittelee, että Hommafoorumilla on jotain yhteisiä mielipiteitä (muita kuin korkeintaan "maahanmuuton ongelmille tarttis tehrä jotain") elää harhoissa. Sama kuin sanoisi, että "Facebook kannattaa Kokoomusta" tai "Suomi24.fi tahtoo kieltää turbaanit".

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Jos tuota kirjoitustani luetaan yhtä tarkkaan kuin mestari Halla-aho vaatii blogiansa selattavan, niin en väitä esimerkkeinä käyttämieni Leson, Arto Luukkaisen, Emon tai Eino P:n olevan perussuomalaisia tai edes äänestäneen niitä.

Sen sijaan totean, että Homma perustettiin perussuomalaisten nykyisen kansanedustajan blogin vieraskirjan pohjalle, enkä halua Suomen asioita perussuomalaisia äänestävien hommafoorumilaisten käsiin, koska se tietäisi perikatoa tälle kansakunnalle.

Puhun siis kahdesta aivan eri asista, jotka korkeintaan yhdistyvät ennakkoluuloisten ihmisten mielissä. On siis lukijan vika, jos hän kuvittelee kaikkien hommalaisten olevan perussuomalaisia ja toisin päin.

Käyttäjän herrakeronen kuva
Jiri Keronen

Kukaan ei ole tietenkään sanonut, että kaikki hommafoorumilaiset olisivat perussuomalaisten äänestäjiä. Tuon keksit omasta päästäsi. Kommentissani ei ollut edes sanaa "perussuomalainen".

Sinä esität, että hommafoorumilaisilla on yhteinen agenda ja kanta. Näin ei ole. Korkeintaan yhteinen kanta on, että maahanmuuton ongelmat pitää ratkaista. Mielestäsi on fiksua sanoa "kaveria ei jätetä -- paitsi hommafoorumilla" ja "Hommafoorumilaisten maanpuolustustahdottomuus" ikään kuin noille väitteille olisi jotain objektiivista perää. On sulaa hulluutta kuvitella, että 8000 ihmisen foorumilla olisi yhteneviä näkemyksiä oikein mistään.

Kirjoituksessasi on muuten virhe: "enkä halua Suomen asioita perussuomalaisia äänestävien hommafoorumilaisten käsiin"
fix'd => "enkä halua Suomen asioita äänestävien käsiin"

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #44

Kahdeksantuhannen hengen forum? Kirjautuneita voi olla ehkä tuon verran, mutta oma arvioni on, että keskusteluun aktiivisesti osallistuvia on vain runsaat puolisensataa.

Siltä varalta jos jotakuta askarruttaa, mihin arvioni perustan, niin eipä siinä muuta tarvitse kuin laskea ne vierailut jotka omaan blogiini tulevat silloin kun jonkun kirjoitukseni linkki pistetään Hommalle. Sitä tapahtuu varsin usein, ja kävijöitä ei ole kovinkaan paljoa. Laskin tuohon ylempänä ilmoittamaani lukemaan vielä kymmenisen prosenttia ylimääräistä, siltä varalta että osa forumin lukijoista suhtautuu forumilla kiertäviin blogini linkkeihin asenteella "Jalonen -- lukematta paskaa", eikä klikkaa linkkiä.

Mutta vertailun vuoksi, jopa Punk in Finland -forumilta tulee reilusti enemmän vierailijoita.

Susanna Kinnunen Vastaus kommenttiin #56

"on vain runsaat puolisensataa'

Ei ole, vaan vajaat puolisen sataa. Tarkalleen ottaen 42. Heillä on vain niin monta nimimerkkiä, että vaikuttaa, että heitä on enemmän.

Käyttäjän TaruJousia1 kuva
Taru Jousia

Pari vuotta sitten kävin muutamia keskusteluja Hommafoorumilla, mutta lopetin suht lyhyeen, kun tuli kauniisti ilmaistuna hieman ahdistunut olo siitä uhkailusta, jota keskustelun melskeessä ohimennen ilmeni. Tietenkään en voi tietää, oliko niitä kommentteja ym. aidosti uhkailuksi tarkoitettu, ehkä ne oli small talkin omaista rupattelua heidän scenessään ja minä olin vain pikkumainen ahdistuessani niistä.

Mutta se varsinainen asia Hommaan liittyen, miksi kävin kommentoimaan on, että kummastelin tuolloin, miksi he vastustavat homoja, feminismiä sekä islamia niin paljon. Eikö tässä ole jokin ristiriita? Tuli lähinnä mieleen, että hommafoorum edustaa peiteltyä länsimaista ääri-islamilaisuutta maltilliseen ja maallistuneeseen kristinuskoon kääriytyneenä.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

Homma-forum on hyvin tiukasti 'moderoitu' - eivät kelvanneet Homman sivuille, pari vähän groteskia kuvaani, täällä US:n sivustolla ovat saaneet olla rauhassa...

Turkkila on tarkkana...

Henrik Ruha

Aloittaja purkautui. Hän ei erota hommaa ja ps:s toisistaan, vaikka ne ovat eri asia. Useimmilla perussuomalaisilla ei ole mitään tekemistä koko homman kanssa.

Eivät ole edes kuulleet koko hommasta. Tekee ilkeämielisesti kysyä, mihin unohtui pakollinen breivik?

Sehän kuuluu ps-vihaajaan arsenaaliin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Missä kohtaa tuossa yhdistetään hommafoorumi ja persut tai väitetään niiden olevan sama asia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset