Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Miksi sosiaalidemokraatit vihaavat opiskelijoita?

Iltalehti uutisoi Valtionvarainministeriön virkamiesten raportissaan esittäneet neljäkohtaista ohjelmaa, jolla lyhennettäisiin opiskeluaikoja.

 

Valtionvarainministeriötä johtaa sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

 

Valtionvarainministeriön virkamiesten raportissa esitetään muun muassa opintotukijärjestelmän muuttamista lainapainotteisemmaksi ja lukukausimaksuja sekä opintukikuukausien rajaamista 45 kuukauteen, jotta opinnot tulisi varmasti suoritettua viidessä vuodessa.

 

Miksi sosiaalidemokraatit haluavat, että vain rikkaiden lapsilla olisi mahdollisuus opiskella kolmannella asteella täyspäiväisesti?

 

Eikö Urpilainen osaa matematiikkaa? Hän olisi voinut ottaa oppia vasemmistoliiton Merja Kyllöseltä ja vastaavana ministerinä huomauttaa virkamiehilleen, että viidessä vuodessa ei ole 45 kuukautta vaan 60 kuukautta, jos he kerta eivät osaa laskea oikein.

 

Vai vihaako Urpilainen johtamansa ministeriön suulla opiskelijoita oikeasti ja rakastaa orjuutta kääntäen selkänsä raskautetulle työtä tekevälle ja opiskelevalle kansalle?

 

Mitä hyötyä äänestää sosiaalidemokraatteja, jos ministeriön virkamiehet toteuttavat kokoomuslaista politiiikkaa? Samantienhän voisi äänestää vaikka perussuomalaisia.

 

Tiedän, että Suomen korkeakouluissa ja yliopistoissa sosiaalidemokraatit eivät ole kovassa huudossa opiskelijoiden tai opettajien keskuudessa, mutta yrittäkää edes!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Demarien kannattajat ovat kohta kaikki eläkkeillä. Pitää saada työtätekeviä eläkkeiden maksajia, eikä yliopistoissa tietotyön oksille paikkaansa kyttääviä ikuisia opiskeilijoita.

Kimmo Ålander

Mitä hyötyä äänestää vasemmistoliittolaisia, jos ministerit ja kansanedustajat toteuttavat kokoomuslaista politiiikkaa? Samantienhän voisi äänestää Kokoomusta, ellei sitten Vasenryhmästä satu kehittymään puolue.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Vasemmistoliiton ministerit pitävät ainakin kokoomuslaiset virkamiehensä kurissa tai heillä on tahtoa ja halua siihen toisin kuin nähtävästi demareilla.

Kimmo Ålander

Eipä ole juui saatu näyttöjä kirinpidosta tai tahdosta. Kokoomus sanelee kuinka sille tärkeät asiat hoidetaan. Vasemmiston ministerit puolestaan saavat vastalahjana toimia halunsa mukaan vastuualueisiinsa kuuluvien mitättömämpien asioiden parissa.

Ei Kokoomusta kiinnosta kuinka puolueiden nuorisojärjestöille jaetaan rahaa, tai rajoitetaanko kilometrikorvausten verovapautta, kunhan vasemmisto äänestää pääministeripuolueen yltiökapitalististen tavoitteiden puolesta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Asialla voi olla myös jotain tekemistä sen kanssa, että Vasemmistoliiton ministerinsalkut ovat varsin vähämerkityksellisiä verrattuna niihin, jotka sosialidemokraatit ovat ottaneet hoitaakseen.

Valtiovarainministeriö ei kuitenkaan ministeriönä ole tehnyt vielä mitään linjauksia. Ministeriön byrokraatit toki ovat ehdottaneet arvonlisäveron mätkyjä ihmisten syömiselle, sekä nyt lisäksi velkapalloa opiskelijoiden jalkaan. Koska kyseessä on ministeriö, jonka byrokraatit nimitti viime vaalikaudella Katainen ja sitä ennen demarien tuhoojasiipeä edustava Heinäluoma, niin tämän ei pitäisi olla mikään ihme.

Urpilainen todennäköisesti ei näitä ehdotuksia ole toteuttamassa, koska ne olisivat vastoin hänen vaalilupauksiaan ja myös muutenkin puolueen kannatukselle tuhoisia. Hän ei ole ehtinyt aihetta kommentoimaan, millä kaiketikin saattaa olla jotain tekemistä sen kanssa että äskeisenä viikonloppuna yksi huomionkipeä tyyppi työllisti häntä ostamalla Hesarin etusivun höpinöilleen.

Mutta muuten, onko siis asia niin, että vasemmistolaiset ministerit eivät anna virkamiestensä esimerkiksi, tuota, kirjoittaa raportteja?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #6

Eli jos virkamiesten linjaukset eivät ole Urpilaisen haluamia, niin sitten se kertoo siitä, että hän ei osaa johtaa ministeriötään.

Hyvä ministeri pitää sellaiset virkamiehet, joita hän ei voi erottaa tai noudata hänen tahtoaan, poissa pahanteosta antamalla heille muuta tekemistä.

Tai muuten, kuten totean, tässä tapauksessa, sosiaalidemokraatteja on ihan turha äänestää, jos meno ministeriössä ei eroa millään tavoin kokoomuksen politiikasta.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #7

Nieminen kirjoittaa:

"Eli jos virkamiesten linjaukset eivät ole Urpilaisen haluamia, niin sitten se kertoo siitä, että hän ei osaa johtaa ministeriötään."

Eurokriisin oloissa valtiovarainministerikin tuppaa olemaan ylityöllistetty.

"Hyvä ministeri pitää sellaiset virkamiehet, joita hän ei voi erottaa tai noudata hänen tahtoaan, poissa pahanteosta antamalla heille muuta tekemistä."

Miksi? Parempi antaa virkamiesten tehdä julkisesti typeriä ehdotuksia, joiden perusteella heidät voi sitten sopivassa kohtaa erottaa.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sosiaalidemokraatttinen on kateuspuolue.Sekä rahaa, että sivistystä kadehditaan.

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Kateutta ei voi erottaa epäoikeudenmukaisuuden synnyttämästä suuttumuksesta.

Jos sinulla on kaksi lasta, ja toiselle ostat jäätelöä, pizzoja, hampurialisia ja muotivaatteita, ja toiselle lapsellesi ostat hernekeittoa, kaurapuuroa ja kirppisvaatteita, niin varmaan tämä toinen lapsi on kateellinen ensimmäiselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset