Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Puolustaako Suomen armeija Neuvostoliittoa vai Vapaata maailmaa?

Helsingin Pride-kulkueeseen osallistui viime viikonloppuna yli 35 000 ihmistä, jotka marssivat länsimaisten vapausihanteiden puolesta. YleX kertoi marssilla mukana olleen myös Suomen puolustusvoimissa työskentelevä ylikersantin paraatipuvussaan.

Niin ikään Vapaan maailman edustaja eli Yhdysvaltojen suurlähetystö oli Priden virallisena kumppanina.

Mutta Pahan imperiumin eli Venäjän suurlähettilästä ei marssilla näkynyt.

Tästä huolimatta pääesikunnan tiedottajasta ei oikein ottanut selvää, että haluaako Suomen puolustusvoimat olla Vapaan maailman vai Neuvostoliiton puolella.

YleX:n jutussa nimittäin kerrottiin, että tiedottajan sanoneen, ”että yksittäinen sotilas esiintyisi sotilaspuvussa vapaa-ajalla vastaavanlaisissa tilaisuuksissa, koska silloin sen perusteella sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan vastaavalla tavalla kuvaa puolustusvoimista”.

Itse suoritin aikoinaan maisteriopintojeni harjoittelun puolustusministeriön tiedotusyksikössä. Siellä asiat osattiin, mutta muistan jo silloin kuinka sai aina pelätä mitä noloa saman korttelin toisella (jossa siis sijaitsee pääesikunta) puolella joku ylempi upseeri tai pääesikunnan tiedottaja oli mennyt kommentoimaan tiedotusvälineille. Siellä kun tunnuttiin elävän omassa todellisuudessa ja lausunnoilla enemmän vahingoittavan kuin edistettävän Suomen ja puolustusvoimien etua.

Onneksi Varusmiesliitossa ollaan paremmin kärryillä siitä, mikä on oikein tai väärin; kuinka sukupuolinen ja seksuaalinen tasa-arvo ovat viime kädessä isänmaan etu.

Ehkä Suomi sittenkin kuuluu Vapaaseen maailmaan eikä Neuvostoliittoon?

Oletan, että vapaus voittaa ja Suomen puolustusvoimat lähettää jo ensi vuoden Helsingin Pride-marssille delegaation siinä kuin vaikkapa Helsingin seurakunnat tänä vuonna.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Oletan, että vapaus voittaa ja Suomen puolustusvoimat lähettää jo ensi vuoden Helsingin Pride-marssille delegaation siinä kuin vaikkapa Helsingin seurakunnat tänä vuonna.

ooo

Entä jos Suomen puolustusvoimat lähettäisi ensin delegaation rauhanmarssille.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Vasemmistolaiset yhteiskuntatieteilijät siis haluavat nähdä enemmän sotilasunivormuja kadulla, check that.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Eiköhän Jirillekin löydy sopiva maastopuku komean baretin keralla vaikka Varustelekasta ensi vuoden Pride-marsseille?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Pride-kulkueeseen pitää mielellään saada myös hävittäjien ylilento. Kerosiiniin väriä niin saadaan suihkuvanoista taivaalle komea Pride-sateenkaari.

Ei tässä muuten mitään, olen itsekin kerran Pridellä talsinut. Mutta sen verran moni tamperelainen vasemmistolainen on ollut pöyristynyt tässä kaupungissa järjestetyistä puolustusvoimain paraateista, että kyllähän tämä nyt väkisinkin naurattaa kun Pride-paraatiin sitten oikein _halutaan_ univormupukuista väkeä ja armeijan virallinen edustus, varmaan kai kunnon asearsenaalin kanssa. No mikä ettei tietysti, kyllähän siihen parit panssarit paraatiin mahtuisi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Univormut on ihan jees kunhan ei mene samanlaisex marssimisex kuin Neuvostoliitossa. Itsekin diggasin armeijassa eniten harmaasta sisäpalvelupuvusta kauluspaitoineen, koska siinä oli särmää. Sen sijaan maastokuviosta en diggaa tai mistään nahka-asuista.

Älä Jusba yleistä tai vertaa mihinkään tamperelaiseen geneeriseen hahmoon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luulisin, että puolustusvoimin edustajan tuomitseva kannanotto on ymmärretty väärin. Hän ei niinkään tuominnut juuri Pride -kulkueeseen osallistumista, vaan ylipäätään sotilasuniformussa tämänkaltaisiin "mielenosoituksiin" osallistumisen. Tuomitseminen olisi voinut yhtä hyvin tulla vaikkapa "heterojen oikeuksia" puolustavaan marssiin osallistumisesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset