Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Onko Suomen Siion rappiolla – tapaus Aito avioliitto ry:n entinen pj.

Suomessa on perinteisesti väitetty noudatettavan niin sanottua kahden regimentin oppia. Se kun oli itse uskonnonpuhdistaja Martti Lutherin muotoilema, ja Suomea haluttiin jo pelkästään maanpuolustuksellisista syistä pitää vaikka väkisin luterilaisen yhtenäiskulttuurin mallimaana aina kylmän sodan loppuun asti.

Kahden regimentin oppiin on kuulunut ajatus maallisesta esivallasta; ruhtinaasta tai valtiosta, joka miekalla pitää yllä tämänpuoleista asioiden järjestystä, ja hengellisestä esivallasta; kirkosta tai seurakunnasta, joka taistelee Jumalan sanalla ja evankeliumilla.

Niin ikään jokainen asevelvollisuuden suorittanut Suomen mies tietää, että kahden regimentin oppiin on kuulunut myös, ei ainoastaan ehdoton kuuliaisuus esivallalle, vaan rukoilu esivallan puolesta – silloinkin kun ei olla samaa mieltä sen kanssa – Paavalin kirjeitä Timoteukselle noudattaen:

”Minä kehoitan siis ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuningasten ja kaiken esivallan puolesta, että saisimme viettää rauhallista ja hiljaista elämää kaikessa jumalisuudessa ja kunniallisuudessa.”

Nyt kuitenkn törmäsin interwebin ihmeellisessä maailmassa Aito avioliitto ry:n entisen puheenjohtajan avoimiin ja julkisiin kirjoituksiin FB:ssä, joissa hän puhuu rakkaasta ja kunnioitetusta tasavallan presidentti Sauli Niinistöstä nyhverönä kun tämä ilmoitti olevansa tyytyväinen siihen, kun Donald Trump on jo alkanut perumaan vaalilupauksiaan.

Niin ikään hän kirjoittaa, kuinka ei voi peitellä pettymystään ”Saulin selkärangattomuuteen ja epämiehekkyyteen johtajana. – – Hyvä, johdonmukainen, miehinen ja vahva johtaminen on se mistä nyt on varsinainen pula-aika. Yhteiskunnan läpitunkenut feminismi ja 'tasa-arvo' on tuhonnut pari sukupolvea suomalaisia miehiä. Tuloksena on heikostakin heikompaa epäjohdomukaista 'johtajuutta', tunteilua oikeudenmukaisuuden sijaan. Sen loppuhuipennus on kaikki tämä järkyttävä homohyysäys, islam-rakkaus ja isänmaan, oman kansan ja normaalin perheen ja arvojen vihaaminen.”. Toinen kirjoittaja samalla seinällä kutsuu Niinistöä ”nynnyksi ja naaraaksi” kuin pajastaen politiikan sukupuolittuneet rakenteet.

Tämän Aito avioliitto ry:n entisen pj:n ehdotus seuraavaksi Suomen tasavallan presidentiksi on sen sijaan perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, joka on tunnetusti sekä ateisti että varusmiespalveluksen sijaan suorittanut siviilipalveluksen.

Hengellistä vakaumusta Aito avioliitto ry:n entinen pj. ei vaadi.

Kysymys kuuluu: kuvaavatko tällaiset kirjoitukset Suomen Siionin hengellistä tilaa laajemminkin vai ovatko tämänkaltaiset avautumiset – kauniisti sanottuna – syynä siihen, että kyseinen henkilö on nimenomaan Aito avioliitto ry:n entinen puheenjohtaja?

Vaikka kuinka asiaa pyöritellään, Aito avioliitto ry on par excellence herätyskristillinen yhdistys, poliittinen nyrkki, jonka aktiiveja yhdistää joko viidesläinen tai helluntailainen herätysliike.

Tämä kysymys kiinnostaa laajemminkin koska hiljalleen käydyissä Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa kristillinen oikeisto koki nähdäkseni jonkinlaisen moraalisen romahduksen. Kristillisen oikeiston saarnamiehet ja teologit olivat vähän niin kuin pakotettuja antamaan Donald Trumpille siunauksensa, vaikka hänen henkilökohtainen elämänsä on kaikkea muuta kuin sitä, mitä aikaisemmin kristillisen oikeiston saarnamiehet ja teologit ovat suosittelemiltaan ehdokkailtaan edellyttäneet. Trump myös ilmoitti, ettei hän ole koskaan pyytänyt mitään Jumalalta anteeksi (mikä tarkoittaa käytännössä sitä, ettei häntä voi pitää minkään sortin uskovaisena, mikä on ollut perinteisesti edellytys Yhdysvaltojen presidentiltä, myös demokraattien enemmistössä).

Syynä oli se, että ihmiset, jotka identifioivat kristillisiksi evankelikaaleiksi, olivat niin hullaantuneet Trumpin sanomasta, että he eivät olisi välittäneet uskonnollisten johtajiensa neuvoista.

Toisin sanoen, ne joita pidetään kristillisinä evankelikaaleina tai kristillisen oikeistona, eivät tosiasissa olekaan niin kristillisiä teologisissa tai moraalisissa kysymyksissä, vaan evankelikaalisuus paljastuu vain ja ainoastaan valkoisen nationalismin ja misogynian eufemismiksi, eräänlaiseksi naamioleikiksi, joka Aito avioliitto ry:n entisen pj:n tavoin perversoi kaiken uskonnollisisänmaalliseksi ja hyväksi käytökseksi ymmärretyn?

Sekularisaatio eli maallistuminen on edennyt jo niin pitkälle...

PS. Aito avioliitto ry:n entisen puheenjohtajan ihailema Trump on jo perunut vaatimuksensa sukupuolineutraalin avioliittolain ja Barack Obaman terveydenhuoltolain kumoamisesta. Epäilen myös maahanmuuton rajoitusten ja karkotusten toteutumista: Yhdysvaltojen talous perustuu halpaan ja oikeudettomaan työvoimaan, ja republikaanienemmistöinen kongressin tietää tämän.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Harvinaisen terävää kirjoitusta. Nämä uskossaan seonneet siis oikeasti ovat aika lailla hukassa. Vain ihmisviha ja fobia ajaa heitä tässä elämässä. Hirveää tuhlausta .

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Obama oli kai viimeinen presidentti joka puhui kuin maallikkopappi. Ei sen puoleen ei ollut Clintonkaan erityisen pappimainen.
Kyllä nämä halla-ahokristityt ihmisvihaajat mietityttävät.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Hillary yritti ainakin esittää nöyrää kristittyä ja valtavirran metodistia jo muinaisessa omaelämänkerrassaan. Mutta silti herätyskristillisistä saarnamiehistä enemmmmistö enemmän tai vähemmän joutui antamaan tukensa Trumpille.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Sellainen ilmiö kuin kristofasismi näyttää saapuneen myös Suomeen.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Ilmiö on vanha, nimike uusi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sitäkin miettii että vastaisku oikeistopopulismille saattaa saada uskonnollisia sivujuonteita.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Jos oikeistopopulismille jotain uskonnollisviritteisiä vastavoimia löytyy, niin eiköhän sellaiset tule Suomen ev.lut. kirkon maltillisilta edustajilta. Suomessa herätyskristilliset piirit noudattavat Amerikasta kopioitua kristofasistista retoriikkaa ja tavoittelevat samanlaista poliittista vaikutusvaltaa. Tässä on kunnostautunut erityisesti Patmos Lähetyssäätiö ja sen tutkimusjohtaja. Myös viidesläinen Kansanlähetys on politisoinut Aito Avioliiton.
Kristinuskon jyrkimmät suuntaukset ovat oikeistopopulismin hyviä liittolaisia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset