Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Miksi matupatja Mannerheim ei kelpaa suvakeille?

Tänään on kohistu siitä, kun Iltasanomat on luetellut hankkeita, joihin valtioneuvoston asettama Suomi 100 vuotta -toimikunta on tai ei ole myöntänyt avustuksia.

Eniten niin sanotuissa isäm maallisissa piireissä on kauhisteltu sitä, kun Carl Gustav Emil Mannerheimiin viittaava tapahtuma ei saanut rahoitusta.

Hommafoorumilla ollaan varmoja, että kyseessä on kaikenmaailman vihervasemmistolaisten salajuoni, onhan raptori-artisti Paleface kyseisen toimikunnan jäsen ja raptori-musiikki on tunnetusti moninaisuutta ylistävää amerikkalaista kulttuuri-imperialismia.

Niin ikään kaikenmaailman maahanmuuttokriitikot kutsuvat vanhempia naisia, jotka seuraavat Oscar Schindlerin tai Raoul Wallenbergin esimerkkiä majoittaen pakolaisia, matupatjoiksi tai suvakkihuoriksi.

Ainakin vihervasemmistolaisuudelle on ominaista homoseksuaalisuuden hyväksyminen.

Hommafoorumilla esitetään jopa kulttuurimarxilaisten eli juutalaisten intellektuellien pyrkivän homoseksuaalisuudella tuhoamaan länsimaiset yhteiskunnat.

En tiedä oliko Mannerheim matupatja. Mutta Pispalan Rajaportin saunalla on kerrottu hänellä olleen kirgisialainen sotilaspalvelija tai siis majoittaneen häntä luonaan.

Mannerheimin siskot olivat kumpikin lesboja, ja Carl Gustaville tämä oli ok.

Samoin Mannerheimilla oli myös useita juutalaisia ja muhamettilaisia ystäviä, ei ainoastaan hänen palvellessaan Pietarissa, vaan hän esimerkiksi kiitti toisen maailmansodan jälkeen Suomen armeijassa palvelleita muslimeja kutsuen Koraania pyhäksi kirjaksi.

Kysymys kuuluu, jos tämä kaikki pitää paikkaansa, niin miksi sitten Mannerheimin kaltainen matupatja olisi ongelma punavihreälle Suomi 100 vuotta -toimikunnalle kuten maahanmuuttokriittiset väittävät hänen olevan?

Mannerheiminhan luulisi edellä kuvatun perusteella olevan monikulttuurisuuden ruumiillistuma tai siis sellainen matkaemäntä ja mannekiini.

Nähdäkseni tähän dilemmaan on kaksi vastausta:

(a) Kaikenmaailman hommafoorumilaisten, Suomi ensin -aktiivien ja niin sanottujen isäm maallisten piirien sumea logiikka pettää;

tai

(b) vihervasemmistolaisille on ongelma se, että vuonna 1917 – kyllä, nyt vietetään Suomen satavuotisjuhlaa eikä esimerkiksi toisen maailmansodan vuosipäivää – hän palveli Venäjän keisarin henkivartiokaartissa samaan aikaan kun Venäjän hallinto pyrki tukahduttamaan fennomaanisen liikkeen Suomessa väkivaltaisesti ja venäläistämään suomalaiset.

Nimittäin jo aikoinaan Saksassa jääkärikoulutuksen saaneet suhtautuivat epäilevästi Mannerheimin kaltaiseen ”ryssänkenraaliin”, joka vain muutamia kuukausia ennen Suomen itsenäistymistä oli henkeen ja vereen keisarin puolella ja fantasioi Suomesta osana Venäjää.

Ehkä Suomi 100 vuotta -toimikunta on isänmaallisempi kuin kaikenmaailman hommafoorumilaiset ymmärtävätkään?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän AriKananen kuva
Ari Kananen

Kannattaisi viettää vähemmän aikaa siellä hommafoorumilla...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tarkoittaako Kananen, että siellä ei pitäisikään käydä hauskuuttamassa itseään? Voiko sieltä saada jonkun tartunnan? Näppylöitä vaiko ihan n.s. "töölöläisen nuhan"? Auttaako penisilliini vai tarvitseeko vahvenpaa troppia? Itse olen ajatellut, että lasi hyvää punaviiniä pikkusormi pystyssä nautittuna riittää. Ilmeisesti pitänee alkaa käyttää vahvaa preservatiiviä siellä vieraillessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eikä siinä kaikki! Mannerheim oli Suomen Punaisen Ristin puheenjohtaja, kun Suomeen tulvi kymmeniä tuhansia pakolaisia 1920. Oikein junilla tulivat, turkikset ja jalokivet yllä, eliittipakolaiset! SPR avusti pakolaisia uutterasti, oli keräystä, majoitusta, matka-avustusta. Varmasti saivat enemmän kuin vaikkapa kotimaan punaorvot ja korpien köyhät. Mannerheim oli ehkä jopa mukana salahankkeissa, joissa pakolaisia lähetettiin takaisin sotivaan kotimaahansa - pommien, rahojen ja aseiden kanssa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

SPR jatkanee vieläkin samalla linjalla?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hyviä pointteja. Ehkä ulkomaisen nimen omaava, huonoa suomea puhuva, globaali palkkasotilas ei sovi suomalaisuuden keulakuvaksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Lahtari Mannerheim tappoi ensin punalapsien vanhemmat teloittamalla ja näännyttämällä keskitysleireissä ja kehtasi sitten omilla rahoillaan perustaa Mannerheimin Lastensuojelujärjestön vuonna 1920.

Moista röyhkeyttä on tavallisen historiankirjansa lukematta jättäneen kansalaisen vaikea ymmärtää.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Nyt pysytään kuitenkin ajassa ennen joulukuun 6. vuonna 1917 ja kysymyksessä: mitä C. G. E. Mannerheim teki Suomen itsenäistymisen eteen vai tekikö mitään, eli miksi häntä pitäisi juhlia 100-vuotiaassa Suomessa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

On jopa esitetty, että Mannerheim pelkäsi henkensä edestä ja pakeni romahtaneesta Venäjästä tulevaan Suomeen. Myöhemminkin Mannerheim lähti herkästi ulkomaille, jos epäili yhteiskunnallisia kumouksia olevan tulossa. Viimeiseksi pakeni presidentin virasta. Tsaarin rappion ruumiillistumaa tuskin tarvitsee juhlia Suomen Itsenäistymisen 100-vuotisjuhlissa.

Käyttäjän JuusoPeuraharju kuva
Juuso Peuraharju

"Nyt pysytään kuitenkin ajassa ennen joulukuun 6. vuonna 1917 ja kysymyksessä: mitä C. G. E. Mannerheim teki Suomen itsenäistymisen eteen vai tekikö mitään, eli miksi häntä pitäisi juhlia 100-vuotiaassa Suomessa."

Itsenäisyyden aikana tehdyt uroteot eivät siis merkitse mitään? Erikoinen logiikka kieltämättä. Ilmeisesti mielestäsi Suomen itsenäisyyskään ei sitten ole ollut vaarassa missään vaiheessa viimeisen sadan vuoden aikana?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tässä on nyt perustavaa laatua oleva virhe päivämäärässä. Suomesta ei todellakaan tullut itsenäistä valtiota 6.12.1917.

Venäjän tsaarin upseerina Mannerheim soti ilmeisen tahallaan jo vuodesta 1904 lähtien niin huonosti, että Venäjä heikkeni ja Suomi pystyi vapaussodassa irtautumaan Venäjästä.

Käyttäjän PekkaKeskinen kuva
Pekka Keskinen

Itseasiassa kyse ei ollut niinkään Mannerheimin juhlasta, vaan marskin ritareiden juhlasta. Toki meidän pitää muistaa, että meidän demokratia-, oikeusvaltio- ja ihmisoikeuskehitys on ollut huomattavasti nopeampaa kuin meidän itänaapurin, jonka osaksi meidän oli vaara joutua. Ilman sota-aikojen ponnisteluita meillä tuskin olisi nyt mahdollisuutta feministi-festareille, koodaribusseille tms. Siksi minusta jakokohteet ja varsinkin euromäärät ovat kyllä kritiikille alttiita.

Jos ylipäätään haet logiikkaa, niin ääriryhmien keskustelupalstoilta sitä lienee turha hakea.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #27

Eikös kyse y.m. avustusjupakassa ollut itse asiassa II luokan Mannerheim-ristin saaneiden kunniaksi pystytetyn puiston kymmenvuotiskahvittelun kustannukset Maskussa? Juhlakalu olisi ollut puisto, ei ritariristin saaneiden tai Mannerheimin saati itsenäisyyden juhlasta.

Toisaalta saattaisi kysyä mitä paahtoa ja millaista känttyä oli tarkoitus tarjota jos järjstäminen on 2000 €:n avustuksesta kiinni.

Käyttäjän MikkoNiska kuva
Mikko Niska

c) aikakautemme on hysterisoitunut

Se, että ihmettelin itsekin pelkän uutisoinnin nojalla tendenssiä painottaa tälle ajalle ominaisia ilmiöitä, johduin kuitenkin ajattelemaan, tokkopa asialla on viime kädessä enää niin suurta merkitystä. Pidän politiikkaa ja erinäisiä edesottamuksiaan juuri sen arvoisina mitä ne ovat. Käsillä oleva aika on eriskummallisesti haastava, ei niin että kansakunta kärsisi nälänhädästä, mutta kompassi ja suunnistustaito ovat hiipuneet historian hämärään.

Katsoo näet mihin suuntaan tahansa, aina löytää hampaitaan kiristeleviä intressiryhmiä. Mutta jokainen joka on riittävästi elänyt, pohtikoon:

Eikö olekin ihmeellistä olla elossa ja katsella maailmaa. Paljon väitetään, runsaasti toistellaan erinäisiä oppeja, näkemyksiä ja uskomuksia. Mutta elämä itsessään on arvokasta, siksipä: "ota ihminen ihmisenä, anna kertoa tarinansa".

Olisin pitänyt itsestäänselvänä, että kansakunnan itsenäistymisprosessia ja sen merkkihenkilöitä olisi muistettu. Mutta nykyajassa tämä ei ole muodikasta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#7

> aikakautemme on hysterisoitunut

ooo

Niin on.
---
Hyvä kommentti.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

C. G. F. Mannerheimin palvellessa tsaarin henkivartiostossa oli porvaris- ja aatelisnaisten keskuudessa hysteria ns. muotisairaus. Miehet eivät voineet sairastaa sitä, koska hysteria vaatii kohdun (ja kuvaavaa on, että nykyajan lääketiede tuskin tuntee kyseistä sairautta). Miehet sen sijaan sairastivat hypkondriaa. Sitä Sigmund Freudkin käytti esimerkkinä analyyseissään.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Luin joskus, että hienostonaisten keskuudessa tunnettiin nk. sydänhermovika. Kyse oli jostakin, mistä erittäin hienot naiset puhuivat kainostellen, mutta kuitenkin hakien huomiota. Tällainen ilmiö oli herkkien ja hienostuneiden naisten vaiva, joka oli todellisuudessa ylpeilyn aihe vaikkei sitä julkisesti tunnustettukaan.

Nykyään sama vaiva tunnetaan nimellä hyperventilaatio.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #12

Hysteriasta on tullut haukkumasana, kuten myöhemmin narsismista, joten nykyään puhumme histrioniasta ja dissosiaatiosta.

Narsismi on suomeksi persoonallisuuden itsetunnon säätelyhäiriö, eli nk. egostaatin väärä asetus.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Aikamoisia keskusteluja siellä hommaforumilla käytte, kun tällaisen postauksen sait väännettyä.

Myönnän kyllä itsekin ihmetelleeni, miten koodaribussi Afrikassa liittyy enemmän Suomen 100-vuotisjuhliin, kuin Marski, mutta matupatjoja, vihervassareiden salaliittoja ja Marskin lesbosiskoja. Ei tähän oikeasti voi mitään sanoa. Aikamoista settiä puolin ja toisin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 14

Koodaribussi Afrikassa ei kylläkään saanut minkäänlaista rahoitusta tuolta toimikunnalta vaan sen sai suomalainen Aalto-yliopisto.

Vaan miksipä pilata hyvä juttu tosiasioilla? Kun tämä ns valtamediaan kriittisesti suhtautuva väestönosa ottaa sen vihaamansa median jutut totena, ilman taustatarkastuksia niin sehän on ainoastaan tämän samaisen väestönosan näyttö kyvystään vastuulliseen harkintaan ja kykyynsä päättää asioista.

Ei siis kovin vakuuttava esitys. Kiitos kuitenkin että annoit esimerkin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Kankaanpää Jyrki

Valehteliko siis iltiksen toimittaja, eikä koodaribussi saanutkaan rahaa? Mitä merkitystä sillä on mitä kautta raha on kierrätetty? En ylipäätään ottanut mitään kantaa toimikunnan toimintaan. Ihmettelin vain kuuluuko koodaribussi enemmän Suomen 100-vuotisjuhliin, kuin Marski.

Te ääripäät saatte foorumeillanne kinastella ja kehitellä huvittavia teorioita ihan niin paljon, kuin haluatte. Ei se minua haittaa, päinvastoin hyvät nauruthan noista horinoista saa.

Miksi sinua muuten edes 100-vuotisjuhlat kiinnostavat? Etkös kovasti kannata liittovaltiota vai olenko ymmärtänyt väärin?

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Miksi siinä Suomi100-lautakunnan sivuilla lukee että raha meni Koodibussi Afrikassa tempaukseen jos rahat saakin Aalto? Onko kyseessä virhe lautakunnan tiedoissa? Onko kyseessä petos? Vai heitteletkö muuten vaan vaihtoehtoisia faktoja?

Käyttäjän ChristerSuominen kuva
Christer Suominen

Apropos Mannerheim:

Mannerheimin sotilaspalvelija Игнат Кондратьевич Карпатшев, eli Ignat Kondrastshcevitsch Karpatsevista,(1896-1943), löytyy paljonkin tietoa, ainakin venäjänkielisiltä sivustoilta.

Herraansa jopa kenttäolosuhteissa aina nuhteettomasti palvellut sotilaspalvelija Karpatsev oli kotoisin Ukrainasta, ei suinkaan Kirgisiasta.

Karpatsev haavoittui jopa neljä kertaa isäntänsä hengen pelastaessaan. Hän seurasi isäntäänsä vallankumouksen jälkeen juuri itsenäistyneeseen punaisen terrorismin kynsissä olleeseen Suomeen, ja isäntänsä lyötyä terroristien vallananastushankkeet, ja siirryttyä ulkomaille hoitamaan terveyttään, Karpatsev seurasi mukana.

Kun Mannerheim vuonna 1924 vieraili Moskovassa, ja tapasi nuoruuden rakastettunsa, balettitanssija ja Bolschoi-teatterin balettiopettaja Jekaterina Vasiljevna Heltzerin (Екатерина_Васильевна Гельцер), oli Karpatsev matkalla mukana.

Vuonna 1927 Karpatsev palasi kotikyläänsä Ukrainaan, ja meni naimisiin, ja sai avioliitossaan kaksi poikaa.

Vuonna 1940 Karpatsev tuli rintamalinjojen läpi takaisin Suomeen, jossa hän taisteli isäntänsä rinnalla tätä palvellen vuoteen 1943 asti. Tällöin hän yrittäessään palata takaisin Ukrainaan taas rintamalinjojen läpi joutui valitettavasti Neuvostoliiton sotilaitten erehdyksessä teloittamaksi, huolimatta korkea-arvoisilta henkilöiltä peräisin olleista ja Karpatsevin mukana olleista suojeluskirjeistä.

Kyseisessä Mannerheimin sotilaspalvelijatarinassa on kyse kahden (mitä ilmeisimmin heteroseksuaalisen ) sotilasmiehen välisestä syvästä ystävyydestä ja sotaveljeydestä, ei suinkaan mistään melkoisen tavanomaisesta homorakkaustarinasta.

thttp://www.tsaarinikolai.com/tekstit/Adjutant_Mannergeima.htm
http://terijoki.spb.ru/history/templ.php?page=vlas...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Venäläisilla sivustoilla hänta tituleerataan peräti adjutantiksi. Nimi translitteroidaan luultavimmin Ignat Kondratjevitsh Karpatshev suomeksi - en ole ihan varma ukrainan translitteroinnista.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Logiikkasi pettää, koska kysymyksen a) ja b) ovat itseasiassa sama asia. Mannerheim rinnastetaan kommunismin vastaiseen taisteluun ja kommunismin jälkiaallot ovat nykyisin Palefacen kaltaisissa sosiaalisen epätasa-arvon ja antirasismin vastaisessa toiminnassa. Heille Mannerheim edustaa ideologista vastustajaa ja siinä käytetään tekosyynä itsenäisyystaistelun raakuuksia.

Tämä viha näkyy siinä, että hänen nimeään kantavat sotasankarit eivät saa Suomi100 komitealta pientä avustusta, kun taas haitalliset ja täysin ulkomaalaisia koskevat monikulttuurisuusprojektit saavat. Nämä kommunistiset tahot haluavat tuhota käsityksen Suomesta kulttuurina tai kansana, koska vain siten voidaan kommunismin oppi saada laajasti hyväksyttyä. Heille ihminen on maailmankansalainen ja rajat ovat auki. Kaikkialla on kommunismi käytössä ja paratiisi maanpäällä (tai niillä, jotka ymmärtävät toimia sen hyväksi).

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kommunismin opin kultakausi oli nimenomaan 1900-luvulla, kansallisvaltioiden vuosisadalla. Niin ikään tämän päivän kommunistivaltiot ovat viimeisiä rajojaan mustasukkaisesti valvovia valtioita: Kiina, Vietnam, Kuuba, P-Korea.

En siis ymmärrä logiikkaasi: monikulttuurisuus on globaalin kapitalismin ideologinen ylärakenne tai siis kapitalistisille tuotantosuhteile niin ihmisten, pääomien, tavaroiden kuin palveluiden vapaa liikkuvuus on kaiken alfa ja omega.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Monikulttuurisuus on väline kommunismin saavuttamiseen, koska siten saadaan etnisesti ja kulttuurisesti yhtenäiset kansat hajoitettua. Kun kansasta muodostuu tilkkutäkki, niin Kommunistisen teorian mukaan kansallismielisyys katoaa ja ihmiset alkavat ajattelemaan vain yhteisen hyvän puolesta. Koska Kommunismia ei ole saatu ilman väkivaltaa istutettua kansoihin, niin joudutaan käyttämään uusia keinoja.

Se, että nykyiset kommunistivaltiot valvovat rajojaan ei minusta liity itse oppiin, vaan siihen etteivät sen omat kansalaiset karkaa muualle. Jos kaikki muutkin maat olisivat kommunistisia, niin ei olisi tarvetta lähteä (sitä pakoon). Kun maailmanlaajuinen kommunismi olisi luotu, niin rajat olisivat tarpeettomia, koska kaikissa maissa olisia sama järjestelmä.

Eu:n kapitalistinen kommunismi pohjautuu tähän samaan ajatukseen, mutta siinä maasta toiseen kulkevat vapaasti pääomat ja tavarat, ehkä myös työvoima. Kyse ei ole niinkään ihmisten vapaasta liikkuvuudesta, vaan pääomien ja tavaroiden vapaassa kulussa. Joskus toisin tulee kieltämättä mieleen, kun Eu:n huipulla on entisiä kommunisteja, että kumpaa ideologiaa tässä itseasiassa ajetaan: Markkinataloutta, vai Kommunismia?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #24

Ville, jos on olemassa yksinkertaisempi selitysmalli, mikä toimii ilman salaliittoteorioita, niin se on yleensä se oikeampi selitysmalli.

(a) monikulttuurisuus on globaaliin kapitalismiin liittyvä ilmiö;

vai

(b) monikulttuurisuus on kommunistien salajuoni kansallisvaltioiden tuhoamiseksi.

Loogisempaa on selittää, että kapitslimi ei tarvitse kansallisvaltioita, koska raha ei tarvitse isänmaata, eikä bisness katso ihmisen etnistä taustaa, pääasia et ostaa halvalla ja myy kalliilla. Mukaan ei tarvita mitään kommunistien salaliittoa.

Toisaalta ehkä se nostattaa joidenkin vanhohjen kommunistien itsetuntoa, kun kerrot, että itseasiassa Neuvostoliiton romahdus ei merkinnytkään kommunismin loppua ja kapitalismin voittoa, vaan itse asiassa kommunismi voittikin kolmanen maailmansodan, sen vaan on bonjannut Suomessa pari hassua amerikkalaisia salaliittoteorioita seuraavaa: Patmos lähetyssäätiön Juha Ahvio ja pari hänen seuraajaa hommafoorumilla.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #26

Ei monikulttuurisuus johdu suoraan Kommunismista, vaan se kuuluu ihmiskuntaan, kun ihmiset erisyistä matkaavat toisiin maihin, mutta se hyödyttää, sekä rahapiirejä, että kommunisteja, mutta erisyistä. Kommunismin ajamiseen on Neuvostoliitossa kuulunut kansojen sekoittaminen, jotta kansallismielisyys saataisiin hajalle.

Kommunistit, vasemmisto ym. ovat varmasti tajunneet, että tulijat länsimaihin ovat usein heikosti koulutettuja ja sellaiset on helppo rekrytoida heidän aatteensa kannattajiksi. Tämä näkyy suoraan maahanmuuttajataustaisen ehdokkaiden määrässä vihervasemmistossa ja heidän ajamassaan politikkassa, jossa tulijoiden agenda on huomattavan pinnalle nostettu.

Kapitalismi ei tarvitse demokratiaa, koska ihmiset voivat äänestää väärällä ja arvaattomalla tavalla, joka voi haitata bisneksiä. Kansaa on kuitenkin järkevä hallita ja siihen sopivat kansallisvaltiot hyvin. Niiden välillä kaupan ja pääomien siirto pitää kuitenkin olla mahdollisimman kitkatonta. Kapitalismi hyötyy tulijoista, jotka polkevat palkkatasoa ja tarvivat paljon paveluita, joita voidaan yksityisesti tarjota. BKT:n kasvatus on kapitalismille hyväksi, jos siinä pystyy tekemään pikavoittoja, koska kapitalismi ei ajattele koko kansan hyvinvointia, vaan yrittää hyötyä rahallisesti tilanteesta.

Tavallisen, kansan massan hyvinvointi ei parannu, jos maahan tulee huonon huoltosuhteen omaavia henkilöitä. Heidän hyvinvointi ei parannu, vaikka BKT kasvaa, jos se tapahtuu lisävelkaantumalla ja verokertymän kasvulla, eläkkeiden ja muiden etuuksien leikkausella. Heidän hyvinvointinsa heikentyy, mutta se tapahtuu markkinoiden pikavoittojen kustannuksella. Kommunismin ja vasemmiston nousun mahdollistaa tämä kurjistuminen ja ylläsanotut suurien heikossa asemassa olevien massojen saapuminen. Kurjistumisessa he voivat päästä valtaan.

Jos katsot vähän tarkemmin, niin huomaat, että täysin kontrolloimatonta Rajat Auki politiikkaa kannattaa vain yksi osapuoli ja se ei ole kapitalistit. Tämä identfioi itseään parhaiten monikulttuurisuus agendan aivottomalla suosimisella, jossa vasemmisto on suuressa roolissa. Heille tulijoiden erikoispiirteiden säilyttäminen on tärkeää, vaikka siihen kuluu suunnattomasti resursseja. Heidän tavoite on turvapaikkapolitiikka, jossa jokainen itseään hädänalaiseksi väittänyt saisi lopulta vähintään oleskeluluvan. Turvapaikka prosessista pitää tehdä niin monimutkainen ja kallis, että lopulta tulee halvemmaksi antaa vain loppu käteen "Oleskelulupa, ole hyvä!". Sitten monikulttuurisuuspiirit lähtevät loputtomaan kotoukseen, johon pitää saada resursseja jatkuvast lisää. Ja kun kaikesta huolimatta tulijat näkyvät tilastoissa negatiivisesti, niin tarvitaan Palefacen kaltaisin sosiaalisen epätasa-arvon sotureita, jotka vailla faktoja ovat valmiita syllistämään kansalaisia rasismista ja yhteiskuntaa resurssien vähyydestä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #28

Kaikissa niissä maissa, mihin kohdistuu runsaasti maahanmuuttoa, on vasemmistolaisen ammattiyhdistysliikkeen asema heikentynyt. Niin ikään kyseiset länsimaat ovat olleet talouskasvun vetureita: USA, Kanada, Saksa, Ruotsi, Iso-Britannia. Tosin viimeinen on nyt lipeämässä rintamasta ja siellä työväenpuolue meinasi heti saada yllätysvaalivoiton, ainakin EU-eron myötä ay-liike vahvistuu briteissä, siis jos työvoiman vapaata liikkuvuutta oikeasti rajoitetaan.

Ja eikös tämä maahanmuuttokriittisten ihannenainen Eila Kännö ollut stasin agentti ja kommunisti?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Niinpä, lienee vain ajan kysymys kunnes "Suomi ensin" muuttaa Eteläranta-10:n eteen. Eikä heidän kannattaisi isänmaallis-kristillisessä innossaan unohtaa myöskään New Yorkin Wall Streetin "kultaista vasikkaa": http://chargingbull.com/. Sehän uhkaa globaalin rahamaailman keskuksen, New Yorkin pörssin edessä kaikkia kansallismielisiä globaalilla monikulttuuriudella.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen Vastaus kommenttiin #29

Näistä asioista täysin faktatiedon saaminen on hankalaa johtuen voimakkaasta talouskasvusta II maailmansodan jälkeen. On useita tekijoita miksi näin on tapahtunut, eikä se johdu suoraan Kapitalismin paremmuudesta. II maailmansodan jälkeen elettiin maailmassa, jossa öljytaloutta pystyttiin hyödyntämään täysillä, samoin erilaiset keksinnöt tekniikan alalla toivat suuren talouskasvun.

Kun markkinatalouden annettiin rauhassa toimia ja 1980-luvun lopussa se päästettiin täysin rajoituksista vapaaksi, niin muodostui osakemarkkinoilla kuplia tunnetuin seurauksin. Lienee selvä, että tällaisen voimakkaan kasvun ja hyvinvoinnin aikana perinteinen työväen aate ja sen teoria riistosta alkaa kuolemaan. Kun eletään voimakkaassa kasvussa, josta suurin osa perustuu vielä lihastyövoimalla tehtäviin työsuoritteisiin, niin maahanmuutto kaikista maista on todennäköisesti jossain määrin positiivista (kunhan tulijat työllistyvät riittävästi).

Nyt elämme useasta syystä muuttuneessa tilanteessa. Tilanteessa, jossa Euroopassa se perusteollisuus kutistuu ja samoin työpaikat. Tarvitaan enemmän osaajia kuin käsiä ja tästä syystä monen tulijan voi olla vaikea työllistyä uudessa tilanteessa. Meillä on itsellämme Suomessa jättityöttömyys ja tässä tilanteessa tänne tarvitaan lisää vähän koulutettuja ihmisiä? Se kuulostaa ja on täysin hullua.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #32

Ei kuplat ole vain markkinoiden vapauttamisen seurausta. Ensimmäinen nykyaikainen n.s. markkinakupla taisi olla aikoinaan Alankomaissa 1637 puhallettu tulppaanikonjunktuuri eli flaamiksi " tulpenmanie". Toki sitä ennenkin oli jo ennakko-odotuksia lastattu hintoihin mutta tuolloinen boomi sisälsi kaikki nykyaikaisen markkinakuplan ainekset: ennakko-odotukset, markkinoille tulvivat spekulantit, futuurien myynti ennenkuin tulppaaneista oli tietoakaan ja romahduksen kun kukaan ei enää luottanmutkaan tulppaanien odotusarvoihin. Kaupoissa voitot tehtiin myymällä sipuleita toinen toisilleen toivoen, ettei itse tarvitsisi sipuleita istuttaa ja niitä hoitaa tulppaaneiksi. Ja homma romahti kun tulpaanit oikeasti kukkivat koska kukaan ei oikeasti tiennyt millainen tulpaani mistäkin sipulista tuli.

Työvoiman tarpeen suhteen Heiskanen on oikeilla jäljillä. Suorittava teollisuus muuttuu koko ajan automaattisemmaksi ja työvoimaa tarvitaan vähemmän. Samalla talous muuttuu yhä enemmän finanssitaloudeksi. Jo tällä hetkellä virtuaalisessa finanssispekuloinnissa on moninkertainen määrä rahaa kuin tuotannollisessa reaalimaailmassa (maailman BKT:t yhteensä lienee n. 75,3 G$ ja finanssimarkkinat lähentelevät jo 300 G$). Ihmisiä, osaaviakin, tarvitaan entistä vähemmän kun finanssimarkkinat pyörivät tietojärjestelmissä. Kyse on talousjärjestelmämme luonnollisesta kehityksestä elinkaarellaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eikö "kommunistivaltio" ole käsitteellinen paradoksi? Kommunismiinhan teorian mukaan siirrytään kun sosialismissa valtio n.s. "kuoleentuu" eli ei enää tarvita valtiota ihmisten kurissapitämiseen. Silloin kommunistivaltio on käsitteellisesti mahdoton ja silloin Kiina, Kuuba j.n.e. eivät ole kommunistivaltioita. Kiinahan esimerkiksi elää tällä hetkellä kapitalismia ikäänkuin pikakelauksella, Vietnam hieman hitaammalla ja Kuuba rakentaa olosuhteidensa pakosta jonkinlaista ekologis-sosialistista omavaraista osuuskuntavaltiota. P-Korea taas on ihan perinteinen korealainen feodalistinen klaaniyhteisöjen valtio.

Käsittäkseni monet muutkin vartioivat "mustasukkaisesti" rajojaan. Tuleepa mieleeni Trumpin muurit, Festung Europa tai vaikkapa australialaiset pääalaspäin vahtimassa rantojaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Onpa Nieminen suuressa urheudessaan rohjennut kirjoittaa melkoisen otsikon yli 66 vuotta sitten kuolleesta henkilöstä!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset