Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Smurffipuolueen edessä on pitkä tie?

Uusi Suomi kirjoittaa Sinisen tulevaisuuden eli smurffipuolueen Sampo Terhon sanoneen, että ”edessä on pitkä tie”. Tällä hän tarkoittaa, ei ainoastaan puolueorganisaation luomista, vaan jo kannatuskorttien keräämistä puoluehankkeen saamiseksi virallisesti rekisteriin.

Tänään 14.8. Facebookissa puolueiden sivuilla oli seuraavat tykkäysmäärät:

  • Vihreät 38 379
  • Perussuomalaiset 33 949
  • Vasemmistoliitto 27 408
  • Kokoomus 24 273
  • SDP 19 837
  • Keskusta 14 856
  • RKP 7 812
  • Kristillisdemokraatit 4 191
  • Smurffit 150

Puolueiden tykkäykset eivät tietenkään korreloi niiden parlamentaarisen kannatuksen kanssa, kertovat enemmän puolueen kannattajakunnasta tai kannatusprofiilista.

Kuitenkin se, että smurffeista tykkää vain 150 henkilöä ja kyseisen puolueen parodiasivuilla Facebookissa on tuhansia tykkääjiä, kertoo jostain.

Ehkä smurffit seuraavat Suomi Ensin -liikettä, joka on keksinyt ikiliikkujan:

Puolueen rekisteröintiin tarvitaan 5 000 äänioikeutetun allekirjoitus (sekä henkilötiedot). Kortit vanhenevat vuoden kuluessa allekirjoituksesta. Yleensä tämä ei ole ongelma, koska kannattajakortit kertätään muutaman kuukauden aikana. Hyvänä esimerkkinä tästä on vaikkapa feministinen puolue, jolta ei kauaa nokka tuhissut ja tykkääjiäkin FB:ssä on 8 994.

Mutta jostain syystä Suomi ensin ei ole vieläkään onnistuneet saamaan 5 000 kannattajan allekirjoitusta puoluehankkeelleen, vaikka pahoinpitelevät heidän ”vaaliteltalleen” tulevia potentiaalisia kannattajakorttien allekirjoittajia, kuten Isä Ted laulaa tässä kappaleessa.

Ensimmäiset Suome ensin -liikkeen kannattajakortit ovat jo nyt vanhentuneet ja kaiken lisäksi osa allekirjoitetuista korteista on lähetetty Turkuun, ja sinne ne ovat myös jäämässä. Tällä hetkellä kannattajakortit vanhenevat nopeampaa tahtia kuin niitä onnistutaan keräämään.

Onko smurffipuolueella Suomi ensin -liikkeen kohtalo?

En usko, vaikka Sampo Terho tai Simon Elo ovat syyllistyneet vakaviin poliittisiin virhearviointeihin, niin he itse (toisin kuin entiset kannattajansa ja Suomi Ensin -liikkeen aktiivit) eivät kuitenkaan ole mitään elämänkoululaisia.

Smurffipuolue saanee kerättyä kannattajakortit ajallaan, mutta se kestää pidempään kuin puolueen puuhamiehet kuvittelivat, minkä Terho siis jo nyt myöntää, ja viimeistään seuraavien eduskuntavaalien jälkeen puolue lakkautetaan.

Ehkä smurffipuolueen tie onkin siksi lyhyt?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Jep. Sampo Terhon "pitkä tie" on max. muutama vuosi ja epäilen sen olevan paljon lyhyempi.. tie johti rotkoon jo ajat sitten. Hyötyjät lähinnä ne, joilla ministerisalkut... ja ehkä joku saa palkkioviran vielä.

Muutoin koko episodi, josta "Sininen tulevaisuus" syntyi, oli yksi Suomen poliittisen historian surkuhupaisimmista. Osoitti vain taas miten pienellä viisaudella eduskuntaankin voi päästä... ja rehellisyyden nimissä (ja valitettavasti) monien muiden puolueiden edustajat eivät vaikuta juurikaan sen viisaammilta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Jiri:
"Onko smurffipuolueella Suomi ensin -liikkeen kohtalo?"

Jiri, miksi esität valheita ja huhuja täällä blogistanissa? Sehän on blogin sääntöjen vastaista ja Huuskon kuuluisi bannata sinut.

Vaikka en kuulu kumpaankaan porukkaa - smurffeihin tai se-läisiin, olen silti sen verran selvillä tilanteesta, että eilen smurffeilla oli n. 2000 allekirjoitettua korttia kasassa ja SE-yhdistyksellä n. 5100 allekirjoitettua korttia kasassa.

Enkä usko Turun korttien jäävän Turkuun sillä heillä on puoluekokous nyt elokuussa ja uskon puheenjohtajan ja hallituksen vaihtuvan yhdistyksessä.
Argenta on sen jälkeen vapaa menemään smurffeihin muttei se tee kuin yhden ihmisen lisäyksen.

Lopeta myös tuo huhusi levittäminen allekirjoittajien pahoinpitelystä. Tai todista se-liikut nyt liukkaalla jäällä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Taidat Reino sinäkin olla sellainen sananvapauden sankari tai sen suuri ystävä kun haluat kieltää tai sensuroida jopa pohdiskelut siitä, antavatko supisuomalaiset Mario Argentina ja Hannele Al-Hamzawi vielä suomalaisemmalta kuulostavalle Marco de Wittille haltuunsa saamat kannattajakortit vai ovatko päässeet hukkumaan.

Veikkaan siis jälkimmäistä. Niin ikään yleensä ainakin 10% korteista hylätään, SE:n tapauksessa vielä enemmän, koska porukat käy allekirjoittamassa niitä vitsinä tyyliin nimellä ”Heikki Humanoidi” tai ”Matu Patja”. Lisäksi ennen kuin kortit toimitetaan eteenpäin, niin niistä on ennättänyt taas satoja vanhentua.

Kannattaa myös harjoittaa sen verran luetun ymmärtämistä, etten väittänyt SE-jengin pahoinpidelleen yhtään kannatuskortin allekirjoittanutta (mikä sekin on tosin mahdollista), vaan potentiaalisia allekirjoittajia. Ja pahoinpitelyistä on mustaa valkoisella, mutta SE-jengi onkin niin isäm maallista etteivät usko poliisia tai kunnioita suomalaiskansallisia auktoriteetteja.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Yhdistyksen puheenjohtajan mukaan "yhdistyksen tehtävänä ei enää ole omaksi puolueeksi rekisteröityminen, vaan perussuomalaisten tukeminen ja jatkaminen omana yhdistyksenä."

http://www.aamuset.fi/naista-puhutaan/uutiset/suom...

Ja alkaahan ne kortit vanheta, jos ensimmäiset kirjoitettiin rekisteröitymisen jälkeen viime vuoden heinäkuussa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #9

Jaa-a, mitäköhän se kertoo perussuomalaista, ettei suomiensin puoluetta enää tarvitakaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Smurfit ovat hyvinkin sympaattinen ja rohkea yhteisö hyväntahtoisine mutta ah, niin inhimillisine jäsenineen. He ansaitsevat kaiken tukemme ja myötämielemme taistelussaan ilkeää noitaa vastaan. En siis rinnastaisi heitä ääliöoikeistolaisten puoluepoliittisten pukarien keskinäisiin nahisteluihin.

Vaikka Halla-ahon ehkä voisikin ehkä nähdä Garmamelina ja monet hänen seuraajansa Scrupuleina, en löydä Terhoa, Eloa, Soinia enkä kumppaneita smurfien joukosta. Ellei sitten useampikin muistuta alkeellisesti Schtroumpf Farceur:ä eli Jekku Smurffi. Kaiken kaikkiaan smurfit ovat ihan liian hyväntahtoisia tullakseen yhdistetyiksi persulierokkaisiin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Oikeastaan ois ihan jees, että sekä Suomi ensin -liike että smurffit saisivat kerättyä kannattajakortit ja osallistuisivat seuraaviin eduskuntavaaleihin. Vaikka näiden yhteen laskettu kannatus jäisi alle prosenttiin annetuista äänistä, niin se olisi pois perussuomalaisilta ja tarkoittaisi ainakin muutamaa väärämielistä kansanedustajaa vähemmän eduskuntaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

" Ja pahoinpitelyistä on mustaa valkoisella, "

Nämä kaikki mainitsemasi vaihtoehdot osaan toki ottaa huomioon.

Anna linkki siihen "mustaa valkoisella. Muuten se jää sinun huuteluksesi ilman pohjaa.

Jorma: minusta taas nämä smurffit eivät ole hyväntahtoisia. He pettivät Soinin johdolla kaikki persulaiset äänestäjänsä.

Ihmettelen lisäksi, kuinka on mahdollista istua hallituksessa ilman ainoakaan ääntä kansalaisilta. Meniköhän Sipilältä ja Orpolta kaikki lain mukaan?

Miksi sitten persuja ei hyväksytty hallitukseen, vaikka Halla-aho tarjosi persujen hyväksyvän yhteistyön aiemmin sovitun hallitusohjelman pohjalta??

Syynkin uskon tietäväni mutta olkoon tässä sanomatta sillä se perustuu vain omaan uskomukseeni.

Enkä ole persukaan! :D

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen samaa mieltä Toivasen kanssa, että Sininen vaihtoehto ei ole hyväntahtoinen kuten ei ole perussuomalaisetkaan ja siksi en heitä smurfeina näekään enkä haluaisi muidenkaan näkevän.

Toisaalta kuitenkin jokainen kansanedustaja on äänensä vaaleissa saanut ja on äänestämällä tullut valituksi eduskuntaan koko vaalikaudeksi. Heidän äänensä Eduskunnan suuressa salissa on ihan samanarvoinen kuin muidenkin siellä istuvien, antavat he sen hallituksen puolesta tai sitä vastaan.

Toivoa vain sopii, että äänestäjät tästä oppivat seuraavalla kerralla paremmmin äänensä perään katsomaan. Ehkä meillä sopisi myös olla sama tapa kuin muinaisessa Neuvostoliitossa eli mahdollisuus kutsua valittu kansanedustaja pois jos hänen harjoittamansa politiikka ei miellytä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ihmettelen lisäksi, kuinka on mahdollista istua hallituksessa ilman ainoakaan ääntä kansalaisilta. Meniköhän Sipilältä ja Orpolta kaikki lain mukaan?

Miksi ihmettelet sitä? Onko sinulla jokin syy olettaa että ministeriys vaatisi äänen kansalaisilta?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Max, kyllä se vaatii. Ja hallitusneuvotteluissa ratkaistaan hallituspuolueet ja -ohjelma.

UV ei ole ollut vaaleissa mukana, eikä sillä ole ääntäkään kansalaisilta. Eli minun logiikkani mukaan Sipilän olisi tullut jatkaa persujen kanssa tai hajottaa hallitus. Vaikka H-A lupautui noudattamaan hallitusohjelmaa, se ei käynytkään enää Sipilälle ja Orpolle. Tämä ei ole mielestäni oikein, vaan Sipilän olisi kuulunut hajottaa hallitus ja järjestää uudet vaalit.

Mutta ne yhdessä sovitut "arvot" Soinin kanssa taisivat määrätä tässä asiassa.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #13

Hyvä Reino, Max oli oikeassa, sillä hän puhui ministerinä toimimisesta, mikä ei vaadi yhtäkään ääntä. Sinä taas puhut toisesta asiasta eli puhutte ristiin.

Tyypillistä somessa tapahtuvaa väärinymmärrystä - ei mitään muuta.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #20

Huomasin itsekin, että kommenttiniolisi vaatinut täsmentämistä. Mutta ajatus lienee ymmärretty?

Kiitos Johan huomautuksesta!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #22

En suinkaan ymmärrtänyt ajatustasi, mutta tarkennusta vaatii hyvinkin.

Mikä on mielestäsi puolueen merkitys hallitusta muodostettaessa? Perustatko tuon merkityksen johonkin lakiin? Valtioneuvoston muodostamisen määrittelevässä perustuslain 61 §:ssä ei ainakaan puolueella ole mitään roolia, vaan koko prosessi on eduskunnasta ja presidentistä riippuvainen.

Eduskunta valitsee pääministerin, jonka tasavallan presidentti nimittää tähän tehtävään. Muut ministerit presidentti nimittää pääministeriksi valitun tekemän ehdotuksen mukaisesti.
Ennen pääministerin valintaa eduskuntaryhmät neuvottelevat hallitusohjelmasta ja valtioneuvoston kokoonpanosta. Näiden neuvottelujen tuloksen perusteella, kuultuaan eduskunnan puhemiestä presidentti antaa eduskunnalle tiedon pääministeriehdokkaasta. Ehdokas valitaan pääministeriksi, jos eduskunnassa toimitetussa avoimessa äänestyksessä enemmän kuin puolet annetuista äänistä on kannattanut hänen valitsemistaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt on Elolla blogi. Sininen tulevaisuus on keskiluokan verokapina. Iltalehden mukaan hän ei kuitenkaan määrittele tuloluokkia joiden sisällä liikutaan. Nehän ne juuri ihmisiä kiinnostaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Uudessa sosiologisessa luokkatutkimuksessa on kiinnitetty huomiota siihen, että ennen kaikkea poliitikkojen puheessa yhteiskuntaluokan käsite on merkitykseltään moraalinen tai moralisoiva:

Keskiluokka on tunnollinen yhteiskuntaa yllä pitävä voima, alaluokka (eli työväenluokka) on laiskaa ja siksi niin köyhiä, yläluokka on päässyt elämässään liian helpolla jne.

Kukapa ei haluaisi olla keskiluokkaa?

Tai siis kuten Petteri Orpo totesi toissakesänä: siivoojakin voi olla keskiluokkaa kun on ahkera, ja paria vuotta tätäkin aikaisemmin arkkipiispa määritteli kuuluvansa niin ikään keskiluokkaan, vaikka objektiivisten mittareiden mukaan kuuluu yhteiskunnan hierarkian huipulle sekä palkkansa että valtansa puolesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Aivan, kukapa ei haluaisi olla keskiluokkaa. Mutta onko se lainkaan taloudellisiin realiteetteihin viittaava määritelmä. Tavoittaako ihmiset puhumalla keskiluokan verotuksesta?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Nyt on Elolla blogi. Sininen tulevaisuus on keskiluokan verokapina. "
**************************************

Elo taidettiin huijata uuden "puolueen" johtoon ministerien ja palkkiovirkalaisten kerätessä kassan (Soini, Lindström jne. jne.). Elolle jää syntipukin virka. Ei mikään ihme että ei anna kommentoimismahdollisuuksia. Kuka tuossa tilanteessa antaisi.... käsittänee jo tilanteen ellei nyt ihan hölmö ole.

Tuskin kaduillakaan on kivaa olla ääniä keräämässä..... yksi syy lisää miksi edes 5 000 allekirjoitusta ei kovin nopeaan tahtiin etene......... Olisi ehkä armonisku mikäli sekään todella vaatimaton lukema ei koskaan edes täyttyisi. Muuten tätä näytelmää pitää kestää pidempään... ja näyttelijätkin väsynevät ja/tai turhautuvat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitä mää vaan jaksan kauhiasti hämmästellä, et mikä tässä uudessa vaihtoehdossa herättää niin kauheasti meteliä.

Ihan normaalia, perustaa oma puolue, jos ei nykyiseltä kentältä löydy sopivaa vaihtoehtoa, ei kai tämä nyt mitenkään ihmeellistä ole, vaikka persuista ainakin näemmä täämä on vallankumouksellista.

Se, että hallituksessa jatkaa nämä 19 edustajaa on myös ihan valtiosäännön mukaista toimintaa, siinäkään ei ole mitään ihmeellistä tai laitonta.

Se kauhea älämölö näitä vastaan ja Soinin haukkuminen osoittaa jotenkin sen, että taitaa se suuri harmitus kuitenkin olla siellä persuissa.

Mitä ihmettä tällaista asiaa suremaan ja haukkumaan, koska nythän ne huonot ihmiset ovat lähteneet, eikö se ole hyvä asia?

Niin ja vaaleissahan sitten nähdään kuka menee läpi ja mistä puolueesta, eipä tämäkään asia mitenkään kummallista ole. Jos kansa katsoo, että ei tätä tarvita, niin sitten ei ääniä varmaan tule.

Suomessa on ollut paljon puolueita, jotka ovat kuolleet, joten ei siinäkään mitään ihmeellistä ole.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Eiköhän se persujen murheen syy ole siinä, että jos puolue olisi pysynyt kasassa, hallituksessa olisi nyt suuri " maahanmuuttokriittinenpuolue", sen sijaan, että nyt oppositiossa on pieni "maahanmuuttojne.puolue" jonka vaikutusvalta on O:lla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala, synnytystuskat ovat yleensä pitkäkestoisia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala, synnytystuskat ovat yleensä pitkäkestoisia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Sipilä pääministerinä ja Orpo "aseenkantajana" ei rikkonut parlamenttaarisia säädöksiä ottaessaan Soinin ja kumppanit jatkamaan "ottopoikina" hallituksessa, mutta poliittisen toiminnan uskottavuutta se varmasti söi ja paljon. Sipilä "pullisteli" opposittiossa olleessaan tuovansa Suomeen uutta polittista kulttuuria, mutta toisin kävi, pikemminkin ollaan palattu "Kekkosen" aikaan jossa poliittinen suhmurointi oli aivan toista luokkaa, mihin Kekkosen jälkeisenä aikana ollaan totuttu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No vaaleissa sitten kansa varmaan ilmoittaa, että tämä hallitus on toiminut huonosti, ja oppositio ottaa varmaan järkyttävän vaalivoiton.

Suomen talous kuitenkin kasvaa, ja sillä ei ole merkitystä kenen ansiota se on, aina vallassa olevat ottavat siitä hyödyn.

Kokoomus kuitenkin johtaa galluppeja ja demarit ovat paljon alempana, mitenhän se sitten on mahdollista, jos hallitus on aivan mätä? Onko kansa tyhmää, vai Granlundilla punaiset lasit :)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ritala, joka ymmärtääkseni istuu kirjojen keskellä ei näemmä osaa lukea mitä kirjoitetaan. No, väännän rautalankasta, jotta Ritalakin ymmärtäisi, Sipilä "osti" tuen hallitukselleen lupaamalla Soinille ja muille "ottopojille", jotain jota emme vielä tiedä, mutta tuevaisuus sen varmasti tuo esille. On täysin poikkeuksellista, että hallituksessa istuu ryhmä ministereitä ilman omalta puoluekokoukselta saamaa luottamusta. Persujen ihailija en ole, päinvastoin, nyky-persut ja Halla- aho on syytä pitää oppositiossa rasistisen ajatusmaailmansa vuoksi, mutta kyllä Sipilä ja Orpo myös pyyhki WC-paperilla parlamenttarismia tavalla joka ei kunniaksi Suomemn edustukselle demokratialle ole.

Käyttäjän TeppoMesimki kuva
Teppo Mesimäki

Mie oottelen mielenkiinnolla et ketkä uuvateista tippuu tyhjän päälle... Elomaa ymmärsi kysyä äänestäjiltä facessa, ja minusta hän toimi oikein.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keksivät jo menestyksen avaimet, tie poliittiseen menestyksen ja huipulle on taattu. Se on keskiluokan verokapina. :-D

Miten moinen lause edustaakin heidän taustan tuntien häikäilemätöntä poliittista laskelmointia. Ketä vastaan kapinoivat korkeista veroista? Nykyistä hallitustako vastaan, vai jo etukäteen seuraavaa hallitustako?

Jos saisivat päättää veroista, paljonko sitten alentaisivat niitä keskiluokalta? Olisiko 50€:n kuukausittainen veronalennus annettuna keskiluokalle liikaa valtiontaloudelle ja valtion velkaantumiselle?

Sillä rahalla keskiluokka käy kerran kuussa ravintolassa syömässä ja se on siinä. Sellaisen edun puuttumisesta sitten merkittävä poliittinen kapina pystyyn.;-)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Verokapinalla kapinoidaan yleensä n.s. hyvinvointivaltiota, terveydenhoitoa, koulutusta j.n.e. vastaan. "Keskiluokan verokapina" siis sopii mitä mainioimmin kokkuleiden erilaisten apupuolueiden ohjelmaksi.

Toisaalta tuo keskiluokkaisuus on jonkinlainen yleinen harha jonka valtaan meidät on saatettu. Kukaankaan ei halua olla työläinen vaan keskiluokkainen toimihenkilö.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset