Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Hommafoorumin hauskimmat 2.10.2017

Jos kaipaatte piristystä – siis ei sellaista jauhetta, jota muun muassa kokokansan suosikki Jari Sillanpää käyttää, vaan ihan verbaalista – niin europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon blogin vieraskirjan pohjalle perustettu keskustelupalasta Hommafoorumi on tätä varten mitä lystikkäin.

Nopeasti vilkaisemalla saa naurukohtauksen, mistä ei ole tulla loppua ja työnteosta mitään.

Nyt esimerkiksi Hommafoorumilla tiedettiin jo ennen poliisin virallista tiedonantoa mikä Las Vegasin terroristi oli miehiään: kyseessä oli Arkansasissa asuva demokraattiaktivisti ja teon motiivina oli Donland J. Trumpin ja kantrimusiikin vastaisuus.

Ainoa vika edellä mainitussa oli se, että poliisin tiedonannon mukaan ampuja asui Las Vegasissa ja hänen motivaatiosta tekoon ei ole vielä tietoa.

Mutta ihan hauska läppä hommafoorumilaisilta. Seuraavan kerran kun Suomessa tapahtuu ampumavälikohtaus tai terroriteko, odotan hommafoorumilaisten esittävän teon motiiviksi Mikko Alatalon tuotannon – ennen kaikkea kappaleen Mä maalaispoika oon – vastaisuuden.

Toisessa langassa keskustellaan Katalonian itsenäistymisestä.

Siellä tiedetään tosiasina kertoa, että eurooppalaiset kansankunnat muotouituivat 1700-luvun lopulla ja 1800-luvun alussa. Hommafoorumilla ollaan nähtävästi edistytty siitä väittämästä, että kansakunnat olisi luotu Jumalan toimesta ja esimeriksi suomalaiset kansakuntana olisi pysynyt muuttumattomana tuhansia vuosia, tai jopa goottilaiset historian tulkinnan perusteella polveutuneet jostain Israelin kahdestatoista heimosta.

Mutta myös väite, että eurooppalaiset kansakunnat olisivat muotoutuneet ryöpsähtäen ennen Ranskan vallankumousta tai Napoleonin sotien jälkitiimellyksissä, on yksinkertaisesti väärä.

Hauska läppä kuitenkin, koska se on kirjoitettu Hommafoorumille ilmeisen tosissaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kansanvalistus meni- hommaforum tuli.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Krokodil on siirtynyt nettiin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Älykästä satiiria, loistavat, mässäilevät pilakuvat.

Onhan Hommafoorumi satiirinenkin kaikessa monimuotoisuudessaan, mutta Homman rinnastaminen Krokodiliin on kyllä aika hauska oivallus.

"Vaikka poliittinen satiiri oli lähes koko neuvostoajan vaarallista,[2] Krokodililla oli huomattavan paljon vapautta herjata poliitikkoja ja politiikkaa.[3] Tyypillisiä turvallisia satiirin kohteita neuvostoaikana olivat virkamiesten saamattomuus ja mielikuvituksen puute ja työläisten harrastama työpaikkajuopottelu. Krokodil pilkkasi myös sellaisia kapitalistisia maita ja hyökkäsi poliittisia, etnisiä ja uskonnollisia ryhmiä kohtaan, joiden väitettiin vastustavan neuvostojärjestelmää. Vastaavia lehtiä ilmestyi myös muissa neuvostotasavalloissa ja Itä-Euroopan sosialistisissa valtioissa." Wikipedia

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se itsepetos mitä kaiken maailman putinfoorumit ovat harrastaneet luodessaan itsestään kuvaa ironissatiirisina alustoina sai ekan töyssyn Charlottenvillessä. Mutta nyt tämän Las Vegasammuntatapauksen jälkeen ne eivät voi kuin noloina hiljentyä.
Olet oikeassa että viittaukseni Krokodiliin oli epäonnistunut.

Kaj Granlund

Seurasin antamasi linkkiä ja ensimmäiseksi törmäsin lauseeseen:

"Kannattaa seurata myös Twitteriä, sillä siellä tulee uusinta tietoa, tosin osa huhua (kuten yleensä)"

Tässä siis hommafoorumin kyseisen ketjun aloittaja tekee juuri niin kuin pitää ja osoittaa hieman kriittisyyttä Twitteriä kohtaan.

Iltalehdessä 16:02 olleen tiedon mukaan ampuja oli nimeltään Stephen Paddock. Hän oli 64-vuotias (s. 9.4.1953) ja hän asui Mesquitessä (NV), noin 81 mailia Las Vegasista Interstate 15 pitkin kohti Utahia.

Näin sitä nauretaan puolin ja toisin eli hauska tuo sinun läppäsi, vaikka se lienee kirjoitettu ihan tosissaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin mille sinä naurat, Kaj Granlund?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Älä yritä imarrella, en kyl kykene olemaan yhtä hauska kuin hommafoorumilaiset, vaikka kuinka yrittäisin olla tosissaan. :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hommaforum ja mv-lehti, siinä ne on tämänpäivän ''uutissivut'', kaikki muuta ovat valemediaa, kysy vaikka persuilta. :)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Siis otat forumilta joidenkin yksittäisten henkilöiden kirjoituksia missä he ovat väärässä, väität niitä forumin yleiseksi mielipiteeksi ja kirjoitat siitä raflaavan blogin. Nerokasta.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tällä samalla periaatteellahan jotkut mollaavat Yleä (elleivät koko valtamediaa): otetaan yhden toimittajan yhdestä jutusta yksi lause ja julistetaan että valtamedia on tätä mieltä.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niin sitä tehdään puolin ja toisin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Paitsi ettei blogisti tehnyt niin. Hänhän vain referoi mielestänsä naurettavia "tietoja", joita oli esitetty Hommafoorumilla. En ainakaan itse huomannut mitään arviota siitä, valitseeko asiasta siellä konsensus. Sinä ilmeisesti huomasit?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #12

"En ainakaan itse huomannut mitään arviota siitä, valitseeko asiasta siellä konsensus. Sinä ilmeisesti huomasit?"

Minä huomasin - monikkomuoto osui silmiin heti ja tulkitsin niin, että kirjoittajan motiivi on purkaa vihaansa/inhoansa/tms Hommaforumia kohtaan pilkkaamalla yhtä ja yleistämällä koskien koko forumia:

"....Ainoa vika edellä mainitussa oli se, että poliisin tiedonannon mukaan ampuja asui Las Vegasissa ja hänen motivaatiosta tekoon ei ole vielä tietoa. Mutta ihan hauska läppä hommafoorumilaisilta..."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

Eikös sananvapauteen kuulu myös oikeus pilkata hommaforumia?

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen Vastaus kommenttiin #20

Mika Lammimpää: - "Eikös sananvapauteen kuulu myös oikeus pilkata hommaforumia?"

Kyllä. Ja sananvavapauteen kuuluu myös oikeus kritisoida hommaforumin pilkkaamista, oikeus kritisoida hommaforumin pilkkaamisen kritisointia, oikeus kritisoida hommaforumin pilkkaamisen kritisoinnin kritisointia, jne. Montako kierrosta haluat jatkaa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Ihmettelin hetken, että tuo tosiaan voisi olla mahdollista tulkita yleistykseksi, kun luin sitaattisi. Piti oikein palata blogitekstiin, niin huomasin sinun muokanneen sitaatista kappaleenvaihdon pois. Tuohan muuttaa selkeästi viittauksen kontekstia. Tuo kommenttihan liityy aiempaan muotoiluun siitä että tiedettiin, pasiivissa.

Eli hommafoorumilaisia tietäjiä oli useampi kuin yksi. Kai tuon voi lukea väitteeksi että kaikki ovat tasan yhtä mieltä, mutta en oikein keksi loogisesti perusteltavissa olevaa syytä miksi blogisti väittäisi niin. Siksi en siis näe muuta syytä kuin tarkoitushakuisen ja tahallisen väärinymmärtämisen, tulkita asia niin. Voihan noita syitä toki olla sellaisiakin, joihin ei rajallinen mielikuvitukseni yllä.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #19

Kaikki humoristit eivät ole hommafoorumilaisia, mutta hommafoorumilaiset ovat kaikki humoristeja.

Eikös Teuvo Hakkarainenkin ole näin todennut?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kuka välitttäisi jos otos ei kertoisi jotain olennaista gommaforumista.

Juha Kuittinen

Täytyy käyttää medialukutaitoa- Tämä Niemisen blogi on hyvä alusta sille :)

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

MInä en vieläkään ole käynyt Hommafoorumilla. Tuon huumorinäkökulman vuoksi voisin käydäkin, mutta nyt tajusin, että minähän saan tuota huumoria tarpeeksi näistä Venäjän vastaavista foorumeista. Juuri olen lukenut mm., että suomalais-ugrilaiset kansat on keinotekoisesti luotu 1930-luvulla...

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Ja valitettavasti nämä Venäjän hommafoorumit ei ole yhtä marginaalisia...

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Onpa blogistilla omalaatuinen huumorintaju kun puhutaan isosta verilöylystä ja sen "uutisointi" jaksaa naurattaa?!?
Löytyyköhän vaikka Rasmuksesta mitään hohotettavaa..?
Valtamedioista minä taas löydän niin paljon värittyneitä uutisia, että itkettää.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

En seuraa Rasmusta, bändiä tai muutakaan.

Eikä verilöylyn uutisointi noin yleisellä tasolla naurata, ainoastaan Hommafoorumilla ennaltava arvattavan päin mänytä menevä spekulointi.

Jos haluan jotain superhauskaa, niin vaihdan kanavan Pekk Koskenkiin tai Suomi Ensin -porukoihin.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Just, just. Halvat on huvit tohtorilla. Kannattaisi kuitenkin käydä muillakin kuin äärioikeiston sivuilla hauskuuttamassa itseään...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mikä sai olettamaan ettei tohtori hauskuuta itseään muuallakin? Käyhän hän todistettavasti Uuden Suomen Puheenvuorossakin. Kyllä kommentointi täälläkin on välillä runsaskin huumorin lähde. Täällä saa paljon viihdykettä, kunhan ei ala säälimään tahattoman koomiikan sankareita.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Lisää huumoria voisi repiä blogistin omista "tutkimuksista". Hänen väitöskirjansa tavoite oli osoittaa, että enää ei ole yhtä hallitsevaa miesmallia eli ”hegemonista maskuliinisuutta”. Miehisyys on moneus!!!

Yhteiskuntatiede on tieteenä vielä naurettavampaa kuin taloustiede, jossa sentään on jonkinlaisia kvantitatiivisia mittareita asioille. Yhteiskuntatieteiden vallitseva metodi on "tapaustutkimus", jossa muutamasta yksityistapauksesta vedetään suuria yleistyksiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jaa onko sinusta sitten olemassa hegemoninen maskuliinisuus? Jos sen väittäminen että se on jäänyt historiaan on huumoria?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minusta tuollaisen itsestäänselvyyden todentaminen käy varsin hyvin opinnäytteen aiheeksi. Siis sen todistamisella on varsin kelvollista osoittaa osaavansa tehdä tieteellistä työtä. Varsinainen tieteen tekeminenhän pitäisi vasta aloittaa kun on ensin väittelemällä osoittanut sitä osaavansa tehdä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Toinen yhtä hauska paikka on Halla-Ahon facebook-seinä, siellä vasta Suomen asioita oikeasti pannaan järjestykseen. :)

Niitä möyhääjiä on hauska lukea.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Nieminen on huomannut, että kaikki nettipalstoille kirjoitettu ei olekaan totta, ja saa siitä iloa itselleen. No, ei kait siinä mitään pahaa ole. Itse en tosin ihan artikkelia Puheenvuoroon olisi tämän pohjalta viitsinyt laatia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tännehän saa kirjoittaa mistä haluaa. Itse tykkään Jiri Niemisen puheenvuoroista, ne ovat hauskoja ja älykkäitä. Mutta saahan sitä muunkinlaisia kirjoittaa ja tykätä mistä tahtoo.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset