Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Suomen itsenäisyyspäivä ei ole Hämeen itsenäisyyspäivä

Aave kummittelee Euroopassa – itsenäistymisen aave. Kaikki vanhan Euroopan mahdit ovat liittoutuneet pyhään ajojahtiin tätä aavetta vastaan, Euroopan komission puheenjohtaja, Englannin pääministeri, Mariano Rojoy, Juha Sipilä, Ranskan radikaalit, Saksan poliisi.

Mutta ei ainoastaan Katalonia vaadi vapautta Espanjalaisten tyrankien alamaisuudesta tai Pohjois-Irlanti Oliver Cromwellin hirmuhallinnosta vaan myös Hämeessa janotaan vapautta turkulaisuuden ikeestä.

Tänään vietettävä Suomen itsenäisyyspäivä. Se ei ole Hämeen itsenäisyyspäivä. Varsinainen suomalaisuus on turkulaisuutta, ei hämäläisyyttä. Me olemme eri maata.

Niinpä kehotan nousemaan linnavuorille aina Janakkalasta Rapolan kautta Nokian Siuroon, paaluttamaan varustukset ja sytyttämään vainovalkeat torjuaksemme Turun ja koko Suomen arkkipiispan johtamien vainolaisten hyökkäykset esiäitiemme maita, mantuja ja kontuja vastaan.

Emme lepää ennen kuin suomalaiset on karkoitettu takaisin asuinsijoilleen Aurajokilaaksoon, Birger Jaarlin sotajoukot tuhottu ja Kuusiston piispanlinna on raunioina.

Hämeenlinnasta tulkoon kaunis pääkaupunkimme, kosmopoliittisesta Tampereesta liike-elämän ja korkeakoulutuksen keskus, rappioromanttiseen Lahteen siirretään ongelmatapaukset.

Parkano ja Suomen perussuomalaisimpana kuntana Kihniö voidaan luovuttaa Suomelle, jos saamme Hyvinkään ja Nurmijärven – myöntäähän Aleksis Kivi Nurmijärven olevan Hämettä. Hämäläisillä ei siinä ole muuta menetettävää kuin kahleensa. Voitettavanaan heillä on koko maailma.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Minä vaatin Savolle itsenäisyyttä. Raja railona Vihantasalamessa aukee ja Pönttövuoren tunneli umpeen!

P.s. Kotka voidaan pitää Savon Rotterdamina mutta niitä pitää vahtia.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Lapin itsenäistymisestä olisi etuna se, ettei etelänvaristen tarvitsisi enää miettiä sikäläisten kiistoja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lahdesta Pohjolan Monaco, kasionoiden ja bordellien vapaakaupunki, kannabista on jo nyt kaikilla.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Karjalan itsenäistämiselle tarvitaan vähän tulitukea hämäläisiltä, lahtelaisilta ja savolaisilta ehkä Suomeltakin. Perustaisimmeko puolustusliiton?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Raja railona aukee Hillosensalmessa ja Yövedessäkin. Emme vähällä lähde kohti Rääkkylää, itää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Impivaaran laelta näkeekin pidemmälle kuin brysseliläisen katukahvilan pöydän äärestä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Varsinaisena Suomalaisena katson, että nyt aika muuttaa varsin ymmärtäväistä myöntyväisyyslinjaa itäisten maakuntien suhteen ja aloittaa nopea ja päättäväinen pakkoturuttamisohjelma koko valtakunnan alueella.

100 vuotta ovat nämä itäiset maakunnat saaneet nauttia lähes täydellisestä autonomiastaan Varsinaisen Suomen kyljessä. Käytännössä vain ulko-, turvallisuus-, raha-, sekä sisäpolitiikka on ollut yhteistä. Lopputuloksena separatismia ja sekasortoa ja mitä Varsinainen Suomi on saanut takaisin huolenpidostaan? Kalakukon.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Olen valmis lähtemään vapautusarmeijan kanssa vapauttamaan kaikki pakkosiirtolaisuuteen joutuneet kalakukot. He eivät ole tehneet mitään niin pahaa, että joutuisivat Päijänteen länsipuolelle. Vappaus kalakukoille ja suolamuikuille!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tulevan pakkoturuttamisen ensi toimia on estää haitallinen itäinen separatismivaikutus kaikessa kultuurissamme, myös ruokakulttuurissa. Rappioruoka korvataan kouluissa silakrullil ja -laatikol ja väskynäkräämil. Keitettyä haukea voi ja pitää syödä muutoinkin kuin jouluna.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

Myö karjalaiset kieltäyvytää silakoista ja kaikista kiusauksista. Haukee syyää, jos tarjotaa. Karjalanpiiraita ja Karjalan paistii ei enää anneta valmistaa missää muual ku Imatral ja Joensuussa.
Natoon myö liitytää ensimmäiseks, ku Varsinaisista suomalaisista ei oo auttajiks tositarpeessa!

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #12

Meille Saimaan toisella rannalla riittää riisi- ja potattipiirakat sekä lihapaesti. Karjalaiset saavat vapaasti vääntää karjalanpiirakoita ja karjalanpaistia sekä sen jälkeen vessassa karjalan...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #16

Kuha ette rypyttele piiraitanne ettekä paa lihapaistiinne nauan ja sianlihaa sekasi ettekä ainakaa sipulii sekaa. Muute syytetää kopioimisest.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #20

Myö rypytettään rättänätkii. Ja lihapaestiin laetetaan niin lehmee kun sikkookii ja joskus lammastakkii. Työ suatte märehtiä itekseenne vaikka syvän märkänis. Myö syyvvä mutustettaan paestia nii, että rasva suupielistä valluu.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #11

Sitten kun turuttamistoimet ovat päättyneet, kaikille Suomen heimolaisille järjestetään kansallisuustesti jonka onnistunut läpäiseminen johtaa yksilön kannalta myönteiseen lopputulemaan. Tähän tapaan:

Mikä erottaa turkulaiset idiooteista (valitse oikea vaihtoehto):
a) Lohjanharju

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #11

Meillä kissatkin piti mykkäkoulua monta päivää jos niille tarjosi silakoita. Minkeille ne toki kuulemma sopivat. Ja olen minäkin niitä 1/2:ksi rantaruåttalaisen vaimoni "opastamana" oppinut syömään. Mutta eihän niistä voi puhua samana päivänäkään muikkuihin verrattuna. Väskynäsoppa toki menee ja hauki on herkullista monessa muodossa.

Kalakukko on ihmiskunnan kehityksen ja gastronomian ylimmäinen huippusaavutus. Siinä on leipä ja särvin sekä pakkaus samassa kompaktissa ratkaisussa yhdistäen läskin ja muikkujen hienostuneet mutta delikaatit makunautinnot rrehellisen rrukiin kanssa. Se ei kaipaa kyytipojakseen kuin kokkelj'piimee ja muutaman suolamuikun ettei ruppee rotjottammaan. Jälkiruuaksi voi toki ottaa rattänän tai vaikka lörtsyn jos ei juustomaitoa satu olemaan.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Osin nokialaisena ja osin huittislaisena satahämäläisenä ihmettelin tätä lukiessani, mihin helvettiin jotain Hyvinkäätä tarvitaan? Mutta sitten se valkeni, Jiri on Hyvinkäältä ja toimii tässä aivan kuten Adolf Hitler, jolla oli kova kiire liittää se oma kotiseutunsa osaksi Suur-Saksaa.

No, meikäläisen juuret on toisaalta Tyrväällä ja Huittisissa, toisaalta sitten Nokialla, Tottijärvellä ja Ruovedellä, vaikka kävinkin syntymässä diasporassa niinkin kaukana kuin Raumalla. Mutta en ryhdy täältä käsin luovuttamaan oikeutta määritellä hämäläisyys joillekin pohjoisen Uudenmaan junantuomille tulokkaille. Rajat kiinni saatana, tai ainakin sinne Helsingin suuntaan ja Pohjanmaalle tietysti. Satakuntaan päin sen saa ylittää vapaasti ja mikä ettei Keski-Suomeenkin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Satakunta on aina ollut eri kulttuurien temmellyskenttä ja se on onnistuneesti imenyt vaikutteita naapureistaan. Missään muualla ei varsinais-suomalainen sisäänlämpeävä vittumaisuus yhdisty pohjanmaalaiseen aggressiiviseen uhoon kuin porilaisella nakkikioskilla sipuliteemakkaratoastia pikkutunneilla tilatessa.

Rauma on toista maata, olisikohan Ihoden rauhoittavaa vaikutusta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"mihin helvettiin jotain Hyvinkäätä tarvitaan?"

Niin, pal turhaa työtä Luoja on tehny! Eihä tommottis tarvi ollenkaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei Hyvinkäätä mikään luoja luonut ole. Hyvinkää oli alkujansa kauppala. Tunnustaa sen jo kapitalistinenkin tiedemies.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #19

Kauppalalaisuudessa mitään vikaa ole! Miekii oon iha syntyperäinen kauppalalainen!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19

Harvoilla kommunisteilla on huumorintajua.;)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Nokian kansalliskirjailijaa Seppo Ahtia lainatakseni: "Hämeen vapautuharmeijalla on kannatuhta monin paikoin nääh".

Omat juureni ovat Tottijärvellä ja Pispalassa ja asun Tampereen ja Nokian rajalla nytkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hyvinkään tarpeettomuutta en uskalla arvioida, kun olen sen verran kaukaa vain tilannetta seuraillut. Muutama paikka mietityttää: kuka kumma ottaisi Kouvolan? Tai Riihimäen?
Ne minä voisin mielelläni jättää pakkoturutettaviksi.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kouvostoliitosta tiesi takavuosien Savo-karjalan matkaopas (M.Paretskoi, J.Ruusuvuori; Pahkasika; 1984) että se Raahen kanssa ovat Suomen turhin ja tylsin paikkakunta. Kukaan ei vain tiedä kumpi on kumpi.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Me savolaiset, varsinkaan Pohjois-Savo emme hyväksy hämäläisten valtaa.

Rillankivelle pystytämme vartion 24/360, jotta hämäläiset eivät sinne leiriydy, eivät käytä kauttakulkunaan eivätkä vie oravannahkoja.

Rajat kiinni hämäläisiltä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Siinä hämäläisten kynnet kylmenee kun me niin pohjois-, etelä-, itä-, ylä-, keski-, sudeetti- ja etenkin SUUR-savolaiset näytämme niille närhenvärkit ...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset