Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Espanjassa elintasopakolaisten hyysääminen loppuu!

TV:stä ja Juice Leskisen & Grand Slamin kappaleesta Action (jonka muuten laulaa Appo Hurula) tuttu Jorma Pulkkinen esitti jo vuonna 2011 toiveen Espanjasta, että elintasopakolaisten hyysääminen loppuisi tai kuten hän itse asian ilmaisee Hymy-lehdessä:

"Täällä paistaa, eikä ärsytä mikään. Mutta kotimaassa ärsyttää kyllä pakolaisten hyysääminen".

Nyt Pulkkisen toiveeseen on vihdoin tartuttu.

Keskiviikkona saimme lukea, että Suomi on lopettamassa Espanjassa asuvien elintasopakolaisten positiivisen syrjinnän eli hyysäämisen ja myös heidän on alettava maksamaan samaa veroprosenttia tuloistaan suomalaisten työläisten heille kustantamista eläkkeistään kuin Suomessa asuvien isänmaallisten suomalaisten eläkeläisten.

Lisäksi nämä elintasopakolaiset ovat tähän asti saaneet Espanjassa ilmaiset terveydenhuoltopalvelut, päässet jonojen ohi vilauttamalla kela-gold-korttia.

Nyt tähänkin on tulossa loppu, sikäli kun espanjalaiset viranomaiset eivät suvakoidu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Aivan, ja oikein! Ei siinä mitään pahaa, saatikka perustuslainvastaista, että yht'äkkiä espanjaan muuttaneita aletaan kohdella eri tavalla kuin mihin he ovat voineet luottaa. (ovatko voineet/voivatko?)

Mutta kun mietitään, että voidaanko kansanedustajien pullasta ottaa osa voista pois niin heti ollaan miettimässä että onko se ongelma, ja mahdollisemman suuri?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sitten ihmetellään, kuinka Vladimir Putin asettaa velvoitteita ulkomailla asuville venäläisille. Suomi-mustekalan lonkeroista on vaikea vapautua.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Nyt tipuin kärryiltä. Miten Suomen maksamien eläkkeiden verottaminen liittyy Hartwallin Original Long Drink -juomaan tai siis Venäjään ja entiseen KGB-upseeriin? :o

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

KGB edellyttää ehdotonta kuuliaisuutta ja lojaalisuutta hautaan asti ja varmaan vielä sen jälkeenkin, aivan kuten Suomen hallitus alamaisiltaan. Kansainvälisen oikeuden mukaan Suomella tuskin on oikeutta kyniä entisiä asukkaitaan, mutta sehän ei verottajan tahtia haittaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Toivottavasti Espanjan valtio käsittelee kaikkia Espanjassa eläkepäiviään viettäviä EU kansalaisia tasavertaisesti ja vaatii kaikkia isäntämaita verottamaan näitä "luikureita" kansallisella verolla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aivan kuin syntyminen tänne velvoittaisi kuolemaan tähän samaan loskaan.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Tuota, nouseekohan mun työeläkkeeni tuon toimenpiteen ansiosta? Jos ei nouse, niin minulle se taitaa olla yx hailee maksavatko veroa ja miten paljon. Näin se vaan on yxilön kannalta nähtynä ja koettuna. Oikeuden mukaisuus? Mitä se on? Syötävää?
Toisaalta "etelän rantalaisia" pitäisikin oikeastaan vähän enempi verottaa, koska olemme täällä pohjolassa viime aikoina "kärvistelleet" lumen ja pakkasten keskellä. Eli "aurinkoetu" tulisi lisätä verotuksen kohteeksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No minä maksan veroa pienestä ruotsalaisesta työeläkkeestä - Ruotsiin.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

hieno päätös, oli jo aikakin!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset