Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Mustaa huumoria: onko oikein sanoa kansallismielisiä känniääliöiksi?

MTV3 esitti viime vuosikymmennen alkupuolella televisiosta retrohuumorisarjaa nimeltä Me stallarit. Se sijoittui 1970-luvulle, Mahlapurojen taistolaishenkiseen perheeseen.

Nyt viimeisen parin vuoden aikana Youtubesta on ollut seurattavana vähän samantyyppinen komediasarja: teemana on 2010-luvun kansallismielisyys.

Tai oikeastaan pitäisi puhua monikossa: alun perin Suomi Maidan -nimellä kulkenut sarja on sittemmin pirstoutunut lukemattomiksi spin off -sarjoiksi.

Näissä kaikissa seurataan Suomi Maidan -sarjasta tutuiksi tulleiden henkilöhahmojen edesottamuksia huumorin keinoin heidän kansallismielisissä kuplissaan.

On Suomi Maidanin jääkäriveteraanien totuuskomissiota, niin ikään Panu Huuhtasta esittäneellä hahmolla on nykyään kansallismielisiä mielenosoituksia seuraava nimikko-ohjelmansa, Pertti "Gandalf" Nykänen on alkanut pyörittämään omaa kokkiohjelmaansa jne.

Suomi Maidanista kirjoitinkin jo yli vuosi sitten ylistävän kritiikin, vaikka kyseisen ohjelman teemana oli lähinnä pääosan esittäjän toimesta suomalaisten poliisien haukkuminen älykääpiöiksi ja saada kansallismieliset näyttämään naurettavilta (missä ohjelma todella onnistui).

Mutta sen jälkeen kun käsikirjoittajat päättivät lopettaa kesäkuussa Rautatientorin leirin dramaattisesti pääosan esittäjän kopitukseen poliisien toimesta (mikä oli toisinto edelliseltä helmikuulta), tuli sarjasta suorastaan tylsä.

Sarjan entiset fanit puhuivat halveksivasti bunkkeriskriimeistä.

Mitä nyt vuoden lopulla hilpeyttä toi pääosan esittäjän välirikko aikaisemmin niin ihailemansa MV-lehden päätoimittajaksi roolitetun "suvakoituneen" Ilja Janatskinin kanssa.

Tähän kaikkeen verrattuna viime viikonloppu ja eilinen olivat myönteisiä poikkeuksia tai siis antoivat uutta uskoa tämän päivän kansallismielisiä käsittelevälle komedialle.

Tosin keinot lipsuivat käsikirjoittajilla mustan huumorin puolelle:

Jo viime keskiviikkona jälleen tapahtunut pääosan esittäjän kopitus nosti katsojalukuja, mutta sen lisäksi eilen sunnuntaina pääosan esittäjä laitettiin haukkumaan kansallismieliset kollegansa mielenterveyspotilaiksi ja känniääliöiksi.

Tai tarkemmin hänelle oli käsikirjoitettu papatus, jossa hän sanoi, että mielenterveyspotilaat ja masentuneet, alkoholia tai huumeita käyttävät, eivät olet tervetulleita hänen järjestämiinsä mielenosoituksiin, koska tällaiset ihmiset ovat roskasakkia ja kansallismielisyyden syöpä.

Samassa monologissa pääosan esittäjä kertoo, ettei hän suostukaan maksamaan kenenkään sakkoja tai kuluja, vaikka niin antoi ymmärtää viime vuonna uskollisille sotureilleen Suomi Maidanilla, jos nämä joutuvat ongelmiin osoittaessaan mieltä "maahantunkeutujia" vastaan.

Tämä siitä huolimatta, että juuri sitä varten jotkut "hyödylliset idiootit" laitettiin sarjassa lahjoittamaan Suomi Maidanille tai siis pääosan esittäjän kassaan roponsa.

Päinvastoin, pääosan esittäjä kehotti nyt myös repimään sakkolaput, jotta oikeudenkäynneistä saataisiin vielä suuremmat kustannukset kansallismielisille.

Tosin käskirjoittajilla oli tapahtunut pieni kämmi: jo edellisenä päivänä eli lauantaina toiset kansallismieliset – siis ne, jotka olivat vielä viime keväänä pääosan esittäjän uskollisia alamaisia – eivät päästäneet häntä enää mielenosoitukseensa.

Kyseiset kohtaukset olivat siis ajallisesti väärin päin. Kansallismielisten haukkuminen mielenterveyspotilaiksi ja känniääliöiksi olisi pitänyt tietää porttikieltoa kansallismielisten mielenosoitukseen, ei toisin päin.

Lisäksi pääosan esittäjä eilisessä ohjelmassa kertoi, ettei kukaan asianajajakaan suostu tekemään enää yhteistyötä pääosan esittäjän tai hänen viimeisimpien uskollistenkaan kanssa.

Siinäkin kohdassa katsojalla oli liimapurkki lentää näppäimistölle, tai siis vieläkin naurattaa. Oli sen verran hyvä roolisuoritus, ja naama peruslukemilla!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Sen mitä noita videoita jaksoin katsoa, selvinpäihän he olivat.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kysymys ei ollut siitä näyttelevätkö sarjan näyttelijät kansallismielisiä alkoholisteja tai mielenterveyspotilaita, vaan onko käsikirjoittajilta liian mustaa huumoria laittaa pääosan esittäjä haukkumaan entisiä tovereitaan känniääliöiksi ja mielenterveysongelmaisiksi sen jälkeen kun näillä kaikilla on mennyt nimenomaan tämän pääosan esittäjän ansiosta sukset ristiin keskenään.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kyllä näissä Spin Off-sarjoissa sun muissa ollaan enemmän tai vähemmän juovukkeessa oltu.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Illalla suorana lähetetyt känni-skriimit vaan sarjan tuottajien toimesta jotenkin aamupäivisin yleensä katoavat interwebin ihmeellisestä maailmasta...

Ja kyllä alkuperäisellä Suomi Maidan -leirilläkin aina joskus kaljatölkki tai viinapullo vilahti sarjan seuraajien riemastukseksi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

En oikein jaksa katsoa noita. Voisivat tiivistää sketsinsä kahdesta tunnista 3 minuuttiin.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Sinä saat haukkua ketä tahansa miksi tahansa ääliöksi ja sinua saa haukkua kuka tahansa miksi tahansa ääliöksi, niin yksinkertaista se on.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olisivat heti alkaneet tekemään kansallismielisiä kokkiohjelmia. Paahtosuolahan vaikutti namilta. Tietysti erikoinen konsepti että ensin keitetään kahvit, sitten häivytään puhelimeen ja sillä aikaa pannun sisältö on vaihtunut. Mut kuitenkin.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Gandalfin ruokaohjelmista olen pitänyt kovasti. Samoin Hegen Helsinki-aiheisista kuvauksista, voisivat keskittyä enemmän niihin.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Niinhän hän sanoikin "tuli vähän liikaa ruskistettua". Taisi olla kiertotein sanottu "paloi pohjaan kun jäin suustani kiinni puhelimmeen". Mutta tämä kuuluu savolaisuuteen.

Pekka Iiskonmaki

''Mustaa huumoria: onko oikein sanoa kansallismielisiä känniääliöiksi?''

Team Melasniemi haki mustaan Farmari-Volgaansa korikaupalla viinaa Hakaniemen Alkosta.

Sitten laulettiin vallankumouslauluja.

Lapset venäläiseen kouluun.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset