Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Kohta nähdään ketkä ovat suomalaisten työläisten puolella

Huomenna torstaina rakennusteollisuuden edustajiksi kutsutut riistäjät ovat julistamassa sotiemme veteraanien perillisille työsulun, kieltäytyvät maksamasta palkkaa niille, jotka kuuluvat yhteen viimeiseen vapaseen eli ei-sosiaalidemokraattien hallussa olevaan ammattiliittoon, rakennusliittoon.

Sen sijaan rakennusliiton toimialaliitot ovat valmiita maksamaan palkkaa liittoon kuulumattomille työntekijöille kuten virolaisille tai puolalaisille komennusmiehille. Kyse on kamppailusta: kuka tekee rakennuksilla työt tulevina vuosikymmeninä ja minkälaisilla palkoilla.

Seuraavien päivien aikana nähdään ketä on suomalaisen työläisen puolella ja kuka ei.

Kuvaavaa on, että ne jotka eniten ovat pitäneet ääntä ”kansallismielisyydestään” ovat nyt hiljaa.

Vai kuinka monta juttua olet täällä Uuden Suomen blogipalvelussa aiheesta lukenut, entä MV-lehdestä? Yksikään perussuomalainen ei ole kuluneiden viikkojen aikana aiheesta kirjoittanut.

Vaikka nyt alkavan työsulun lopputulos vaikuttaa koko suomalaiseen yhteiskuntaan, työmarkkinoihin ja siirtolaisuuteen, paljon enemmän kuin vaikkapa mikään Helsingin järjestämä paperittomien terveydenhuolto tai keskustelu turvapaikan haun kriteereistä.

Porvaripuolueiden hiljaisuus on ihan ymmärrettävää.

Myös sosiaalidemokraateille rakennusliitto on ollut kiusallinen, koska se oli ainoita liittoja, jotka puolustivat jäseniään eivätkä hyväksyneet sosiaalidemokraattisten hyvätuloisten ammattiyhdistyspomojen neuvottelemaa palkanalennusta eli niin sanottua kiky-sopimusta.

Ainoa puolue, jotka tälläkin kertaa on pitänyt suomalaisen työläisen puolesta ääntä on ollut vasemmistoliitto, vaikka rakennusliitto jo useampi vuosi sitten irtisanoutui puoluepolitiikasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Toni Rintala

"Ainoa puolue, jotka tälläkin kertaa on pitänyt suomalaisen työläisen puolesta ääntä on ollut vasemmistoliitto"

Mitäs mieltä Vasemmisto sitten on aiheesta?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Lue Kansan Uutisia niin tiedät!

Toni Rintala

Vilkaisin, mutta ei siellä kerrottu.
Vain Arhinmäen lausuntoja siitä, kuinka röyhkeä toinen osapuoli on mennessään lakkoon. Höpisee sovinnon vuodesta ja kannustaa lakkoilemaan, mutta samalla haluaa kieltää sen oikeuden.

Pekka Pylkkönen

Kyllä vasemmistoliitto on isompi persläpi kuin sdp.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä se suurin "persläpi" löytyy osoitteesta Eteläranta 10. Tosin yrittäjien Mikael Pentikäinen on päättänyt kilpailla tuosta tittelistä saamiseksi sen itselleen.

Toni Rintala

Laitoin pienen blogin, mutta eipä ketään kiinnostanut aihe ;)
Yksi viesti vain.. ei edes sinua kiinnostanut.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Itse olen suomalainen työläinen eikä ainakaan vasemmistoliitto ole koskaan puoltani pitänyt, se osaa käydä vain taskulla.

Ikäväkseni joudun kuitenkin toteamaan sen ettei kaltaisteni puolia pidä tällä hetkellä mikään puolue, enkä siksi minäkään pidä suomen puolta.

Ei se tie ole koskaan yksisuuntainen..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset