Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Donald J. Trump pakottaa homot avioliittoon!

Yhdysvaltojen presidentin Donald J. Trumpin uskollisin kannattajaryhmä on ollut niin sanottu kristillinen oikeisto, jolle on ollut ominaista tasa-arvoisen avioliittolain vastustaminen.

Vielä ennen Yhdysvaltojen vuoden 2016 presidentinvaaleja jotkut kristillisen oikeiston kannattajat fantasioivat siitä, että Trump lopettaisi tasa-arvoisen avioliittolain.

Mutta kävikin päinvastoin.

Foreigin Policy -lehti kirjoitti eilen (ja tänään YLE teki myös asiasta jutun), että Trump on päättänyt pakottaa kaikki diplomaattistatuksella olevat homot naimisiin jos ja kun haluavat puolisoilleen viisumin Yhdysvaltoihin.

Heteropareilla tällainen käytäntö on ollut jo aikaisemmin, avoliittoja ei olla katsottu hyvällä.

Trump siis haluaa, että homot menevät naimisiin, vaikka väkisin.

Ne, joilla ei ole mahdollista mennä avioliittoon kotimaassaan – heidän lähettäjämaansa ei tunnusta tasa-arvoista avioliittoa – voivat tehdä sen Yhdysvalloissa.

Trumpin ratkaisu on nerokas monesta näkökulmasta.

Ensinnäkin se jatkaa Barack Obaman hallinnon politiikkaa, jossa suhtautuminen LGBTI-asioihin on kansainvälisen politiikan instrumentti tehdessä jakoa ystäviin ja vihollisiin.

Ystäviä ovat ne, jotka tunnustavat tasa-arvoisen avioliiton; viholliset kannattavat aitoa avioliittoa.

Ja ne, jotka kokevat yksityishenkilöinä tällaisen ”pakkoavioliiton” aiheuttavan ongelmia heidän lähtömaassaan – no, eivät käyttäydy kuin Pekka Haavisto, vaan tulevat ulos kaapista ja osallistuvat aktiivisesti poliittiseen kamppailuun sukupuoli ja seksuaalivähemmistöjen puolesta.

Täytyy muistaa, että diplomaattikunta ei kuulu maansa vähäosaisiin, vaan poikkeuksetta yhteiskunnan yläluokkaan, ja autoritaarissa maissa – siis juuri sellaisissa, joissa avoimesta homoseksuaaliisuudesta voi joutua ongelmiin – päästäkseen tähän etuoikeutettuun asemaan, on täytynyt myötäillä valtaa pitävää klaania tai puoluetta, ja sen levittiämiä homofobisia asenteita.

Yritän siis sanoa, että Trumpin diplomaatien puolisoille asettamat vaatimukset tästäkin näkökulmasta ovat vain ja ainoastaan oikeis ja kohtuus.

Hän pakottaa etuoikeutetutkin ihmiset poliittisiksi subjekteiksi.

Ja jos paluu kotimaahan tuntuu outtaamisen jälkeen vaikealta, aina voi hakea turvapaikkan sekä alkaa ulkomailta käsin kamppanjoimaan aikaisemman kotimaansa ihmisoikeuksien puolesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Nyt en ole ihan varma, että oliko kyseessä sarkasmi vai ei, koska tämä jakaa vasemmistomielet. Toiset sanovat juuri tätä, mitä blogissakin on ja toiset huutavat vääryyttä sellaisten valtioiden ja niiden henkilöiden, jotka ovat tälläisistä maista, puolesta.

Huomaa myös, että sarkasmin puute tekisi tästä blogista myönteisen Trumppia kohtaa ja kukaan noin suuren virheet tehtyä ei voi enää lunastaa taivaspaikkaa vasemmistolaisessa utopiassa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Entä saako huomauttamalla, että päätöksellään Trump osoittaa kannattavansa tasa-arvoista avioliittolakia, taivaspaikan (herätys)kristillisen oikeiston utopiassa?

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Ehkäpä... jos luovutat työpaikkasi ja omaisuutesi jollekin vähemmistöedustajalle, sekä ryhdyt tämän orjaksi loppuelämäsi ajaksi. Tekemällä toisin olet menetetty tapaus iäksi.

https://www.leoweekly.com/2017/08/white-people/

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Kyseessä on vain yksi askel politiikssa joka johtaa tiukennuksiin koskien rekisteröityjä parisuhteita.

Trump toteuttaa sitä mihin hänet on valittu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset