Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Hommafoorumin päivän mielensäpahoittamiset

Tämän päivän uutisaiheena näyttää kaiken maailman hommafoorumilaisten keskuudessa olevan:

(a) korkein oikeus on päättänyt, että sikäli kun kääntyminen kristinuskoon tulee julkiseksi hakijan entisessä kotimaassa ja hänen joutuu vainotuksi tästä syystä, niin puoltaa se turvapaikkaoikeutta, ja hommaforuumilla ollaan siis pahoitettu mielet tästä oikeuden linjapäätöksestä;

(b) perussuomalaiset ja sitten kristillisdemokraatit ja kokoomuslaiset haluavat innokkaimmin hukuttaa siirtolaiset Välimereen.

Ironisinta tässä kaikessa on se, että nämä mielensäpahoittajat ovat aikaisemmista viesteistä päätellen pahoittaneet mielensä myös siitä, ettei Suomessa kunnioiteta enää kotia, uskontoa ja isänmaata; kuinka luopumus kristillisistä juurista johtaa ateismiin / islamisaatioon jne.

Ja sitten kun joku turvapaikanhakija ottaa tosissaan Herramme Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen sanat evankelista Johanneksen mukaan: ”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä”, niin taas pahoitetaan mieli.

PS. Hommafoorumilaisiakin skitsofreenisempi tilanne on Patmoksen kaltaisessa lähetyssäätiössä, missä ensin Hommafoorumilalkin kehuttu Juha Ahvio yhdistää turvapaikanhakijat, jos ei juutalaisten, niin ainakin herra Sorosen salaliittoon maailmanhallituksen luomiseksi, ja heti seuraavana päivänä lähetyspastori Timo Kesktalo pitää sitä Jumalan ihmeenä, että muslimimaista tulee niin paljon kristityiksi käännytettäviä ja kamppailee sitä vastaan, ettei näitä kristityiksi kääntyneitä lähettäisi entisiin kotimaihinsa kostoksi kärsimään.

PPS. Vaikka eurooppalainen oikeistomedia kauhistelee New York Timesin vanavedessä Donald J. Trumpin pyrkimyksiä rakentaa muuria Meksikon ja Yhdysvaltojen väliin, niin hän ei sentään ole ketään hukuttamassa. Taas kerran Trump näyttäytyy eurooppalaisia ”maltillisia” oikeistopoliitikkoja huomattavasti inhimillisemmältä johtajalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (54 kommenttia)

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Toimittaja kuka keksi muotoilun

"EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki hukkumisriskillä Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset"

vrt.

"EU:n velvollisuus on pelastaa kaikki Välimeren ylittävät Eurooppaan pyrkivät siirtolaiset" (tässäkin voisi kiinnittää huomion sanaan pelastaa, miltä?)

ansaitsisi pitää tohtorinhattuasi päässä päivän ennen seuraava neronleimaustaan.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Todella rasistista ja muita uskontokuntia, etenkin rauhanuskonto Islamia, loukkaavaa väittää että henkilö joka on kääntynyt kristinuskoon olisi vaarassa palatessaan kotimaahansa. Väitättekö tosiaan että joissakin maissa esim. muslimista kristityksi kääntynyt olisi hengenvaarassa? Väitättekö Islamia yleensä väkivaltaiseksi ja pahaksi uskonnoksi? Yksittäisiä kiihkoilijoita kyllä löytyy kristityistäkin mutta tuo että koko maa olisi jollekkin henkilölle vaarallinen uskonnon vuoksi on vaarallista vihapuhetta ja rasismia! tuomioita on tullut vähemmästäkin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen
Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Wikipedia väittää olevan olemassa sellaisia maita, joissa on voimassa kuolemanrangaistus islamista luuopumisesta: https://en.wikipedia.org/wiki/File:Apostasy_laws_i...

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Mutta meillehän on kerrottu että Islam on rauhan uskonto. Jos siihen liittyisi oikeasti noin ikäviä piirteitä, emme varmaan toivottaisi sitä tervetulleeksi Eurooppaan jossa ihmisoikeus on jakamaton ja jossa tulee jakaa samat arvot.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

Ei islamista luopumisesta seuraava kuolemantuomio ole uskonnollinen, vaan maallinen rangaistus. Kai luit, että on olemassa maita, joiden lainsäädännössä säädetään kuolemanrangaistus? Ei sitä Koraanissa määrätä eivätkä kaikki muslimimaat sellaista myöskään määrää.

Käyttäjän mikakivimaa kuva
Mika Kivimaa

Kummallista. Perussuomalaisten ehdokkaiden vastaukset johtuvat varmaan siitä, miten kysymys on ymmärretty. He ovat varmaan vastanneet siihen, että pitääkö juuri EU:n pelastaa kyseiset ihmiset, eivätkä ole vastanneet kysymykseen siitä näkökulmasta, pitääkö ko. ihmiset ylipäätänsä pelastaa.

Perussuomalaisena näen ja tiedän (Australian kokemuksia vastaavasta tilanteesta lukeneena), että juuri se, ettei kenellekään anneta mitään toivoa päästä haluamaansa maahan meren yli vähentää hukkumisia, koska se vähentää yrittämistä. Tämän meren ylityksen onnistumisen toivo voidaan tuhota valvomalla merirajaa ja PALAUTTAMALLA kaikki merestä poimitut ihmiset takaisin lähtösatamiinsa. Sekä lisäksi estämällä siirtolaislaivojen rantautuminen Eurooppalaisiin satamiin. Hukkumiskuolemat Välimerellä vähenivät merkittävästi heti kun Italian uusi hallitus kielsi "avustuslaivoja" rantautumasta italialaisiin satamiin.

Sen lisäksi, että toivo siirtolaisuudesta tuhotaan, pitäisi näille ihmisille antaa toivo paremmasta elämästä omalla mantereellaan ja omissa maissaan. Tämän edistämiseksi tarvitaan väestönkasvun hillintäohjelmia sekä muuta kehitysapua. Ongelmat pitää ratkaista eikä siirtää niitä toiseen maahan koettavaksi. Työttömyys on helpompi kestää Euroopassa kuin Afrikassa, mutta itse työttömyysongelma ei sillä ratkea.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ajattelussasi heijastuu halveksunta kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta ja ennen kaikkea kansaa kohtaan: ei jonkun toisen maan rannikkovartiosto voi mennä kolmannen maan kansalaista palauttamaan jonkin vieraan maan satamaan, olkoon se tämän kolmannen maan kansalaisen lähtösatama tai ei.

Käyttäjän mikakivimaa kuva
Mika Kivimaa

Mielenkiintoinen huomio. Kansallismielisenä perussuomalaisena tietenkin arvostan ja kannatan suuresti kansallisvaltioiden itsemääräämisoikeutta. Tätä asiaa voi näet katsoa kahdesta eri näkökulmasta: Toinen on sen valtion näkökulma, josta - tai jonka kautta - siirtolaiset tulevat ja toinen on on sen valtion näkökulma, johon siirtolaiset pyrkivät. Kumman valtion itsemääräämisoikeutta pitäisi enemmän kunnioittaa? Mikäli molempien yhtä paljon, siitä aiheutuu nimenomainen hukkumisilmiö Välimerellä.

Tällainen puuttuminen toisen valtion satamatoimintoihin on vähäistä siihen verrattuna, että kannatan (nykyään) myös puuttumista toisten valtioiden sisällissotiin, kun ne ovat jatkuneet useita vuosia ja kansalaisia on kuollut suunnaton määrä eikä loppua näy.

Jos jokin valtio ei kykene vastaamaan laillisen järjestyksen ylläpidosta maahansaapumisessa ja maastalähtemisessä, on mielestäni vastuullista auttaa ko. maata tässä asiassa. Jos laiton liikenne aiheuttaa haittaa sitä vastaanottavalle maalle, asiaan saa puuttua myös ilman lupaa ellei neuvotteluilla saada asiaa ratkaistua kohtuullisessa ajassa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen Vastaus kommenttiin #7

"Jos jokin valtio ei kykene vastaamaan laillisen järjestyksen ylläpidosta maahansaapumisessa ja maastalähtemisessä, on mielestäni vastuullista auttaa ko. maata tässä asiassa."

YYA-sopimus! :D

Ei edes vanhat kommunistit kaipaa sitä, mut perussuomalaisten mukaan se on ok.?

No, jos totta puhutaan, niin ei ainoastaan Neuvostoliitto vaan nimenomaan länsimaat puuttuivat koko kylmänsodan ajan vaikkapa Lähi-idän ja Afrikan maiden sisäisiin asioihin, rahoittamalla mm. omaa kansaa vastaa käyviä diktaattoreita, ja se on muuten yksi syy sille, miksi sieltä vielä tänäkin päivänä niin innokkaasti halutaan Eurooppaan vaikka väkisin, ja näköjään perussuomalaisten reseptillä meno jatkuisi seuraavatkin vuosikymmenet samanlaisena.

Käyttäjän JaniSormunen kuva
Jani Sormunen

Eiköhän itsenäisten valtioiden päätös vallassa ole kuka sieltä rajan yli tulee, tai muuten valtio ei ole tosiasiassa itsenäinen? Ja ei voi olla niin, että toisen valtion, rannikko vartiosto.päättää ketä rajan saa ylittää? Unohdit myös sen, että sen toisen valtion kansalainen, on päättänyt lähteä, vieraan maan satamasta, ilman oikeutta mennä saapumismaahan? Mutta ehkäpä olen tyhmä ja en ymmärrä sinun fiksuja pointteja?

Käyttäjän JaniSormunen kuva
Jani Sormunen

Eiköhän itsenäisten valtioiden päätös vallassa ole kuka sieltä rajan yli tulee, tai muuten valtio ei ole tosiasiassa itsenäinen? Ja ei voi olla niin, että toisen valtion, rannikko vartiosto.päättää ketä rajan saa ylittää? Unohdit myös sen, että sen toisen valtion kansalainen, on päättänyt lähteä, vieraan maan satamasta, ilman oikeutta mennä saapumismaahan? Mutta ehkäpä olen tyhmä ja en ymmärrä sinun fiksuja pointteja?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Kristinuskoon kääntymisellä ei mielestäni ole mitään merkitystä, koska Suomessa on uskonnonvapaus. Kääntynyt voi kääntyä takaisin muslimiksi, kunhan on saanut pysyvän oleskeluluvan, eli sosiaalit pyörimään. Kääntymystä ei tässä tapauksessa pidetä muslimien piirissä rangaistavana. Valehtelu vääräuskoisille on sallittavaa, jos valhe auttaa halutun päämäärään saavuttamisessa. Turvapaikan saamiseksi on edetty uuteen innovaatioon: mikäli et sitä saa pelkällä kääntyneeksi julistamisella ilmoita, että olet tehnyt tiedoksi asian kotimaassasi, jolloin vastuu siirtyy Suomen harteille.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kristinusko on vielä harvinaisen vaivaton uskonto, koska se ei sisällä sellaisia velvoitteita, joiden laiminlyöminen paljastaisi, ettei usko ole aitoa. Maallistuneet geelitukat naureskelevat täkäläisellle hyväuskoisuudelle - hyvästä syystä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kristilliseksi tekeytyvät fasistit ne nauravat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kristinuskossa toisin kuin monessa muussa uskossa on käännyttäminen keskeinen doktriini.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Ja käännytys tapahtuu lähtömaassa?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Käännytys tai kääntyminen voi tapahtua missä vain. Onhan moni suomalainenkin kääntynyt muslimiksi, niin outoa kuin se onkin. Ei se sen oudompaa toisinpäinkään ole. Täällä toki kääntyminen on turvallisempaa kuin monessa muussa maassa. Venäjällä on parasta olla ortodoksi, Saudi-Arabiassa sunnimuslimi ja Iranissa shiiamuslimi. Täällä saa uskoa mihin haluaa tai olla uskomatta, mikä on hienoa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #34

Ottaen huomioon, että Venäjällä on "vain" n. 40% väestöstä Moskovan patriarkaatin alaisia ortodokseja ja muslimit lienevät ainoa kasvava joukko niin on kovin vaikeaa pitää sitä jotenkin vaatimuksena. Vaikkakin valtiollinen ja kirkollinen eliitti siellä kaveeraa hakien synergiaa hallitsemiseen.

Paljon suuremmalla merkityksellä voisi kuvailla kuinka vaikkapa Puolassa, Italiassa tai Irlannissa kannattaa olla r.katolinen tai USA:ssa yleensä jonkin sortin reformoitu kristitty ja ahkera kirkossa näyttäytyjä. j.n.e.

Saudien perheyhtiön ja Persian suhteen tilanne on kuten Lamminpää kuvaa. Ja samalla tavalla muita uskovia ja etenkin uskonnottomia sorsitaan monessa muissakin maissa ja monen muun uskonnon toimesta käsin.

Ja totuudensuuntainen on myös Lamminpään kuvaus meidän uskonnonvapaudestamme vaikka täälläkin ajoittain saamme kuulla kuinka merkittäviltäkin tahoilta kuinka kristinuskon täkäläistä suuntausta pidetään ylivertaisena. meilläkin siis riittää vielä tekemistä uskonnonvapauden parantamiseksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #36

Vaikea minun on kyllä mitään negatiivista nimenomaan luterilaisuudesta löytää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #37

Kun ev.lut.seurakunnat julkaisevat lehdissä maksettuja ilmoituksia joissa he kertovat uskonnottomien olevan moraalittomia koska he eivät tunnusta paranormaalien henkiolentojen antamia moraalisääntöjä niin se ei ilmeisesti kosketa Lamminpäätä eikä hän sellaista huomaa? Ihan noin exempli gratia.

Tunnistan toki Lamminpään tilanteen. Hän ei liene vapaa arvostelemaan työnantajaansa joka on ev.lut. ja taustaltaan lahkolainen. Silloin on tokikin vaikea löytää mitään negatiivista ja julkisesti se on yleensä ihan kiellettyäkin, työnantajan vahingoittamisena siis.

Mutta tokikin, kuten jo kirjoitin, tilanne meillä on ihan maailmanlaajuisestikin uskonnonvapauden suhteen sieltä paremmasta päästä. Pitkälle on siis päästy pakkoluterilaisuuden ajoista. Mutta tekemistä vielä riittää, etenkin uskovaisten muita väheksyvissä asenteissa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #39

En nyt ymmärrä mihin ilmoituksiin viittaat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #40

Lamminpää ei ilmeisesti huomannut parin vuoden takaista ev.lut.seurakuntien ja -kirkon lehtimainoskampanjaa, suuria kokosivun ilmoituksia m.m. H.S:ssa, jossa julistettiin uskonnottomat moraalittomiksi. Samaa on julistanut myös nyk. Helsingin piispa toivottaessaan ateistit pimeyden ytimestä helvetin tuleen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #41

En huomannut. Ei sitä ainakaan turun sanomissa ollut. Ei mitään linkkiä löytyisi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #42

Yritin tuossa kevyesti, ettei menisi eläkeläiseltä työnteon puolelle, etsiä linkkejä. Löysin toki muutamia mutta a.o. sivuilta oli poistettu varsinainen sisältö.

Mieleeni tullut kampanja oli Helsingin seurakunnan jo v. 2009 käymä kampanja (Usko, toivo ja rakkaus?) jossa helsinkiläisissä lehdissä ja lyhytpylväiden mainostelineissä julkaistiin ilmoituksia joiden tekstin mukaan ei-kristityt ovat moraalittomia koska heillä ei ole uskoa Jahwen (oik. YHWN) antamaan oppiin. Ja joutuvat kadotukseen. Sen verran löysin omista muistiinpanoistani.

Muistan kuitenkin myös nähneeni samankaltaisia ilmoituksia m.m. Hesarissa ja pääkaupunkiseudun ilmaisjakelulehdissä sen jälkeenkin. Pitäisi varmaan alkaa pitää leikekirjaa kaikenlaisista törkeyksistä joita eteen tulee.

Laajasalon hyökkäilyt liittyivät Vapaa-ajattelijoiden vitsiin jossa he tarjosivat mahdollisuutta pestä kaste pois katumajärven vedellä. Hän avautui televisiossa Vapaa-ajattelijoiden liitto r.y:n ja https://www.eroakirkosta.fi:n olevan pimeyden ytimestä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #43

En tunne Laajasaloa enkä jaksa kaiken maailman hörhöistä perustaa. Sitäpaitsi eikö nämä olleet jotain ikivanhoja juttuja? Katsos nykyään kirkossa melkein kilpaillaan siitä kuka pääsee ekana homoja vihkimään. Eikä naispappeutta jaksa vastustaa enää kukaan tolkun ihminen. Ihan niin hyvin ei ole asiat ortodokseillakaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #44

T.Laajasalo on virassa oleva Helsingin piispa, siis suomalaisen ev.luterilaisuuden ytimessä. Voi toki olla hörhö, sitä en kiellä. Puheiden perusteella hyvinkin. Mutta hörhö luterilaisuuden pimeastä ytimestä hänen omia sanojaan lainaten.

Homoseksuaalien vihkiminen on hieman eri asia kuin uskonnottomiin suhtautuminen. Kirkossa vihille haluavat ovat sukupuolisesta suuntautumisestaan riippumatta jollakin tavalla ja johonkin asti samanmielisiä kuin ev.lut. He ovat myös maksavia jäseniä eli ylläpitävät halulla organisaatiota ja maksavat omalta osaltaan ev.lut.kirkon palkollisten toimeentuloa.

Heihin myötämisesti suhtautuminen on siis kristityille heidän omia etujaan ajavaa toimintaa. Ihan samassa mielessä he paljastavat todellisen karvansa kohdellessaan totaalisemmin erimieltä olevia joista ei ole etua puristettavissa kuin haukkumalla.

Naispappeuden ja homoseksuaalien kohtelun voi myös nähdä näkökulmasta joka paljastaa heidän seuraavan yhteiskunnan suvaitsevaisuuskehitystä jälkijunassa yrittäessään pitää kiinni mielummin maksavista jäsenistä kuin omien oppiensa pyhinä pitämistään kirjaimista. Jos he eivät olisi niin asennoitumistaan muuttaneet, he olisivat marginalisoituneet (lue: romuttaneet rahoituspohjansa) huomattavasti nykyistä nopeammin.

Ort:t eivät ehkä katsele samalla tavalla samanlainen taloudellinen etu edeltä koska heidän ansaintamallinsa lienee erilainen. Heillä ei ole samanlaisia jäsenmaksuja maksavia massoja puolustettavava joten he voivat keskittyä toisella tavalla tuotteensa sisältöön ja ulkoasuun. Heidän kauppatavaransa sisältää enemmän mystiikkaa. Kumpikin segmentoi markkinointiaan omalla tavallaan.

On siis luonnollista, että sekulaarit ihmiset jotka vievät suvaitsevaisuuskehitystä aina vain eteenpäin ja kauemmas heidän dogmeistaan, ovat heille erityisen vihattavia. Se näkyy erityisesti liberaalina esiintyvien, kuten e.m. piispan, käytöksessä sillä he joutuvat vääntymään vastoin oppejaan entistä enemmän liberaaleiksi.

Vastareaktiona ev.lut.kirkon eräiden piirien liberalisoitumiseen on myös vastareaktio jossa hieman tiukemmin puhinä pitämissään dogmeissa pysyttelevät lähestyvät ihan käytännön politiikassa hommafoorumilaisia persuleita ja kansainvälisiä USA-lähtöisiä alt-right-porukoita.

P.s. Kannattaisi lukea muutakin kuin Turun sanomia niin ehkä havaitsisi asioita Kauppiaskatua ja Kauppatoria kauempaakin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #45

Luen toki muutakin kuin Turun sanomia. Olipas hupsu kommentti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #49

Jos Lamminpää todellakin lukee myös muuta kuin Turun sanomia niin on hieman hupsua käyttää argumenttina ettei jostakin ole kerrottu k.o. aviisissa, tuossa lehdykässä jota pidetään maailman ainoana urheilulehtenä jossa julkaistaan kuolinilmoituksia.

Sen lisäksi olisi hyvä huomata, että tuo kehotukseni ei ollut kommentti vaan sen jälkikirjoitus, "post scriptum" niinkuin myös sanotaan. Kommentin ydin oli siinä vaiheessa jo kerrottu siihen Lamminpäällä ei näyttänyt olla mitään sanottavaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #50

Jos nyt tulisit tälle vuosikymmenelle vihdoin sinäkin. Tuo väsynyt vitsi Turun sanomista oli osittain totta vielä 1980-luvulla, mutta ei enää. Maailma on muuttunut kovasti 1980-luvusta, jolloin TS oli maakuntalehti ja Suomessa kaksi valtakunnallista lehteä, HS ja US. Kun US paperilehtenä kuoli, Suomeen ei jäänyt yhtään valtakunnallista lehteä, sillä Helsingin Sanomista tuli silloin nimensä mukaisesti Helsingin Sanomat. TS on parantanut kuin sika juoksuaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #52

Jotkut totuudet eivät n.s. pala tulessakaan vaan pysyvät ja paranevat. Niitä ei pidä unohtaa vaikka jotkut yrittäisivät sellaista ajaakin. En vertaisi turkulaisia sikoihin sillä ne ovat sosiaalisia, siistejä ja älykkäitä eläimiä, siis siat.

Turun sanomien mainostaminen on kuitenkin jo niin kaukana plokistin aiheesta, että olkoon tämä minun puolestani tällä kertaa tässä eli aiheetta enempään.

P.s. Riäväkyläläisillä opiskelijoilla on kuulemma joku riehatapahtuma jossa he käyvät vuosittain Turun rajalla irrottamassa sitä mantereesta. Menestystä ja (virtuaalinen) iso jaxuhali heille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #53

Vanhat vitsit eivät parane vanhetessaan, ne vain väsyvät. En minä mainosta Turun sanomia, totesinpa vain että kritiikkisi oli väljähtynyttä.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mielestäni olisi aihetta erottaa sellaiset maat YK:sta, joissa on voimassa kuolemanrangaistus islamista luopumisesta.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Olen samaa mieltä. Yleensäkin pitäisi erottaa YK:sta kaikki maat joissa on laissa kuolemanrangaistus.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Yhdysvallatkin siis pitäisi erottaa?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #18

Kuka sitten maksaisi ompeluseuran kulut, Venäjälö?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #20

Hyvä kysymys. Vastustan kuolemantuomioita, mutta ilman Yhdysvaltoja YK on hampaaton.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #18

Kyllä. YK on hampaaton juuri sen takia että turvallisuusneuvoston pysyvillä jäsenmailla on veto-oikeus YK:n turvallisuusneuvoston tekemiin päätöksiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"PPS. Vaikka eurooppalainen oikeistomedia kauhistelee New York Timesin vanavedessä Donald J. Trumpin pyrkimyksiä rakentaa muuria Meksikon ja Yhdysvaltojen väliin, niin hän ei sentään ole ketään hukuttamassa."

Sielä Meksikon autiomaassa on varmasti niin vähän vettä ettei sitä kannata käyttää pakolaisten hukuttamiseen ja sekin tulee kovin kalliiksi jos pitää kuskata ne hukutettaviksi jonnekin missä on paljon vettä.

Välimerellä pakolaisten hukuttamiselle on paljon paremmat mahdollisuudet ja se on erittäin kustannustehokas keino päästä niistä eroon.

Ilkka Huotari

"(b) perussuomalaiset ja sitten kristillisdemokraatit ja kokoomuslaiset haluavat innokkaimmin hukuttaa siirtolaiset Välimereen."

Olet väärässä ja olet tehnyt kysymyksestä täysin väärät johtopäätökset.

Iltalehti *ei* kysynyt, että pitäisikö Välimeren hukkumiset lopettaa kokonaan. Iltalehti kysyi vain pelastustoimista. Niillä ei hukkumisia lopeteta.

Salvinin politiikalla hukkumiset ovat jo vähentyneet.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On outoa, että eurooppalaisilla on mielestään samaan aikaan oikeus ryöstökalastaa Afrikan länsirannikon vedet tyhjiksi ja rakentaa sitten aitaa niitten afrikkalaisten tielle, joka tänne tunkevat paremman elämän toivossa.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Eikö paikalliset muka osaa kalastaa? Pitäis varmaan opettaa ja auttaa heitä siellä, niin saavat paremman elämän. Joku sanontakin on aiheeseen liittyen...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Etkö oikeasti tajua mitä ryöstökalastus on? Ei tässä paikallisten osaamattomuudesta ole kyse.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Kehitysapuna Afrikkaan lahjoitettiin taannoin kalastusveneitä. Ei niiden käyttäminen paikallisia kiinnostanut. Taisivat rosvota ja myydä niistä kaiken mitä irti sai.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Lamminpään kanssa samaa mieltä!.

Reilu kymmenen vuotta sitten YLE esitti dokumentin Marokosta ja kyseisestä ryöstökalastuksesta. Kyse on Afrikan Unionin ja Eu:n välisestä sopimuksesta, jossa asetettiin kiintiöt, paljonko paikalliset saavat kalastaa.

Paikallisille asetetut kiintiöt johtivat siihen, että parin kalan takia heidän soutuveneensä olivat rannalla lahoamassa ja sitten kamera zuumasi merelle jossa Ruotsalainen troolari tyhjensi Marokon rannikkoa ja saalis uitettiin Ruotsiin jalostettavaksi. Oli mieleen painuva dokkari.

Ehkä parempi keino olisi lopettaa se sopimus, jotta niillä paikallisilla olisi jälleen mahdollisuus elättää itsensä, eikä harrastaa pahan omantunnon politiikkaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Niinpä. Ehkä se yksi oululais-marokkolainen kummallispoliitikko pääsee europarlamenttiin ja hoitaa tämän asian kuntoon. Ellei sen kaikki aika kulu sitten youtubeen videoita suoltaessa ja käräjillä käydessä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sopimuksen lopettaminen saattaisi johtaa samaan kuin Afrikansarven rannikolla jossa ryöstökalastajat rikkovat paikallisten pyydykset. Sen jälkeen he vaihtoivat ammattia ja rupesivat merirosvoiksi kun kalastaa ei voinut.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

#31# Muistaakseni Yleltä tuli dokkari myös koboltinlouhinnasta Afrikassa. Siinä tuli esille sähköautojen valmistukseen liittyvä ikävämpi puoli. En löydä sitä enää!!

Olisi suomalaistenkin hyvä nähdä kaikki faktat, jotta voi vaikuttaa omaan kulutuskäyttäytymiseen. Eduskunnassakin istuu ihmisiä, jotka eivät selvästikään katso kauemmas, mutta sitoutuu mihin vaan.

Ylen tuottaa hyvää settiä, mutta oudosti sisältöä katoaa, kun nyt esim. sähköautot "jees" puolueidenkin mielestä. Viis duunarista ja kongolaisesta, kunhan on "vihreä" sähköauto. Kamera zoomasi kärsivään perheeseen - koska sähköauto ja Kiina.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Great minds think alike! :) Se on kumma kun politiikkaa tunnutaan usein tehtävän sillä lähtöoletuksella että luonnonvaroja on rajattomasti ja rahaa rajallisesti. Kun totuus on tasan päinvastainen.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

A) Turvapaikkaa haetaan yleensä jostain muusta syystä kuin kristinuskoon kääntymisen vuoksi. Jos lennossa vaihtuu uskonto parin hylkypäätöksen jälkeen, niin voi vain kysyä - miksi?

B) Uutisen kysely oli hieman outo. Blokkaajakin vetää mutkat suoriksi. Apu pitäsi tarjota jo ennen kuin vene lähtee satamasta. Jos et voi pelastaa, niin se tarkoittaa, että haluat hukuttaa?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

vai persut haluavat hukuttaa ihmisiä

onpa oikein viisasta puhetta.

ei kukaan ketään halua hukuttaa, se jos haluaa saada ihmissalakuljetuksen kuriin ei tarkoita halua tappaa ketään

Käyttäjän JaniSormunen kuva
Jani Sormunen

Kun on kerran kääntynyt, kristityksi niin varmaan pitää ottaa lähetys käskyn vakavasti? Joten kotimaahan käännyttämään? Eihän siellä ole varmaan, mitään hätää rauhan uskonnon keskellä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Luojan kiitos aktiivista käännytystä ei harrasta kuin Jehovan todistajat.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Lamminpää on turhan vaatimaton. Ev.lut.kirkko esimerkiksi itse ilmoittaa "Lähetystyö on kirkon perustehtävä, jonka se on saanut ylösnousseelta Kristukselta kaste- ja lähetyskäskyssä (ks. esim. Matt. 28:18-20)" (https://evl.fi/sanasto/-/glossary/word/L%C3%A4hety...). Olisi peräti kummallista jos se ei tekisi perustehtäväänsä aktiivisesti. Toimiihan sen sisällä m.m. seuraavat järjestöt vain sitä toimintaa varten:
- Suomen Lähetysseura
- Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys
- Svenska Lutherska Evangeliföreningen i Finland
- Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
- Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä
- Suomen Pipliaseura
- Medialähetys Sanansaattajat
Niillä on n. 500 työntekijää n. 30 maassa ja lisäksi n. 2000 "nimikkolähetti"-sopimusta.

Rahan käytöstä kokonaisuutena on työlästä saada tarkempaa selkoa koska budjetointi menee suurelta osin pilkottuna erillisten seurakuntien ja e.m. järjestöjen kautta. Lisäksi mukaan on sekoitettu muuta kansainvälistä toimintaa.

Lisäksi muutkin, m.m. Ort.kirkko, Mormonit, Vapaakirkko, Patmos, helluntalainen FIDA sekä koko joukko pienempiä yleis-, yhteis- ja erikoiskristiillisiä orgaaneja harjoittaa lähetystyötä ihan pyhinä pitämiensä kirjoitusten mukaisesti.

Lamminpää siis ihan suotta antaa kaiken "kunnian" jehovantodistajille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset