Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Suomeen kansanrintamahallitus – kiitos perussuomalaiset ja Liike nyt!

Sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne ilmoitti tänään aloittavan hallitusneuvottelut keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n kanssa.

Vielä kaksi kuukautta ennen vaaleja itse kukin piti sinipunaa ainoana mahdollisena hallituspohjana: SDP patsasteli galluppien kärjessä yli 21% kannatuksella ja kokoomuksen suosio oli jossain 18% hujakoilla.

Mutta sitten alkoi tapahtua: kokoomuksen kannatus notkahti niin sanotun hoitajakohun myötä, ja sitten perussuomalaisten kannatus alkoi nousta sekä sosiaalidemokraattien suosio laskea.

Sinipunan toteuttamisesta ilman vasemmistoliittoa tuli mahdottomuus (SDP + Kokoomus + vihreät + RKP = 108 paikkaa, mikä on liian vähän vakaaseen enemmistöön), ja vasemmistoliiton mukana olo hallituksessa ei sopinut tai sovi kokoomukselle.

Sen sijaan post-Sipilän aikaiselle keskustalle se ei näyttäisi olevan ongelma.

Yhteenvetona voimme siis kiittää ensinnäkin perussuomalaisia siitä, että kokoomuksen yli kymmenen vuotta kestänyt hallitustaival on ohi – tovottavasti, mikäänhän ei ole vielä varmaa.

Toiseksi unohtaa ei sovi myöskään isä ja poika Harkimoa, jotka tehokkaasti söivät kokoomukselta kaksi kansanedustajan paikkaa (vaikka Liike nyt ei itse saanut kuin yhden kansanedustajan).

PS. Ehkä perussuomalaisten äänestäjät saivat mitä tilasivat: Suomessa ei ole ollut kansanrintamaa sitten 1980-luvun alun, jolloin hyvinvointivaltiota ja veropohjaa vahvistettiin, maahanmuutto olematonta tai ainakin muistan perussuomalaisten vpj. Juho Eerolan hehkuttaneen kyseistä aionia. Tästä nimenomaisesta syystä epäilen opposition olevan epäyhtenäisempi kuin tulevan hallituksen, kokoomuksessa ei samalla tavoin kaivata hyvinvointivaltion eli yhtenäiskulttuurin kulta-aikaan kuin perussuomalaissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"(SDP + Kokoomus + vihreät + RKP = 106 paikkaa, mikä on liian vähän vakaaseen enemmistöön)"

Ynnääpä uudestaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Joo, oot oikeassa, se on yhteensä 108. Mutta on se silti liian vähän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen nousin ansiota tämäkin, ollaan iloisia.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Kerrankin persuista oli jotain hyötyä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Pah! Vasemmistovetoinen hallitus porvarillisessa Suomessa. PAH!

Ja oppositio on valmiiksi hajallaan, kun kokoomuslaiset ovat jo ehtineet julistaa yhteistyön perussuomalaisten kanssa jokseenkin mahdottomaksi. Näin määritellessään Orpo ajatteli hallituspolitiikkaa, mutta nyt kaverina opposition penkillä istuu juuri tuo samainen persue. Siinä menivät mahdollisuudet uskottaviin välikysymyksiin.

P A H !

PS. Onneksi olkoon, Antti Rinne, taitavasta vasemmistolaisesta kaappauksesta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Kepulit ja vihrulitko vasemmistolaisia? Lisäksi iso osa demuleista sekä moni vassuli on pesunkestävä porvari. Pah.

Jos tuo koalitio toteutuu demuleilla ei ole vasemmalla puolellaan oppositiota. Se sekä vassulit voi unohtaa vaalilupauksensa ja harjoittaa samaa politiikkaa jota kaksi edellistäkin hallitusta on noudattanut (ensimmäisessä niistä jopa demulit nykypuhiksen johdolla mukana).

Kukaan ei sellaiselle perään vasemmalta hauku ja housuun lirauttamisen lämmittävä vaikutus on mennyt viimeistään kun alkavat seuraavat vaalit lähestyä. Ellei persulit taas riitaudu keskenään ja silvo itseään. Toivottavasti siellä on tarpeeksi itsensä potentiaalisiksi führereiksi kokevia jotta hoitavat homman viihdearvon säilyttäen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset