Jiri Nieminen ...ja Tampere ei ole mikään Suomen Turku

Brexit: Wales itsenäiseksi – Fixit: Häme vapaaksi?

Yhdistyneet kuningaskunnat ja Pohjois-Irlanti natisevat liitoksistaan. Kuten aikaisemmin olen osuvasti harjoittanut poliittista arviointikykkyä: Iso-Britannian ero Euroopan unionista ei ainoastaan herättänyt eloon haaveita Skotlannin itsenäisyydestä vaan myös Irlannin yhdistymisestä.

Mutta sitä en arvannut, että myös Walesissa on alettu vaatimaan itsenäisyyttä yli 700 vuotta kestäneen anglien ja saksien miehitysvallan alaisuudesta. Tosin Yleisradion mukaan vain joka kahdeksas kannattaa Walesin itsenäisyyttä, siitä on kuitenkin hyvä alkaa.

Nationalistit kiittävät brittikonservatiiveja!

Ja jos walesilaiset osaavat vaatia vapautta yli 700 vuotta Walesin viimeisen ruhtinaan kuolemasta ja 500 vuotta Walesin itsehallinnon lakkauttamisesta, niin miksi me hämäläiset olisimme vähäisempiä emmekä vaatisi suomalaisten karkoittamista takaisin Suomen Turkuun?

Häme on edelleen Birger Jaarlin Sweanmaan kokoamien ja Turun (Koroisten) ja koko Suomen piispan joukkojen valloittama, vaikka sisällä sydämessä hämäläisten vapauden jano on ylitsevuotava.

Erikin kronikan mukaan Birger Jaarli liitti Hämeen heimon alueet Ruotsin valtakuntaan vuonna 1239, eli vain 43 vuotta aikaisemmin kun kuningas Edward I:n kukisti Llywelyn ap Gruffuddin ja liitti Walesin Englannin kruunun alaisuuteen.

Kun näin asiaa ajattelee, eihän tästä kaikesta ole edes pitää aikaa tai siis miksi Häme ei voisi olla itsenäinen valtio muiden kansakuntien joukossa? Nyt vihollisemme ei olisi niinkään Swean tai Götan heimolaiset vaan haluamme päästä eroon varsinaisista suomalaisista eli turkulaisista!

Valitettavasti aika ei ole kovin otellinen Hämeen itsenäisyyshankkeelle: Suomeen muodostetaan parhaillaan kansanrintamahallitusta sosiaalidemokraattien johdolla.

Kokoomuksen ja perussuomalaisten ympärille rakentuvat hallitus antaisi paljon paremmat edellytykset, vähän samaan tapaan kuin Iso-Britanniassa konservatiivien harjoittama politiikka.

Tarvitsemme siis hallituksen, joka lisäisi tuloeroja ja kurjistaisi maakuntia entisestään ortodoksiseen talouskuripolitiikkaan vedoten ja Euroopan unionia syyttäen.

Lopulta tämän epäsuositun hallituksen pystyssä pysyäkseen olisi järjestettävä kansanäänestys Suomen EU-jäsenyydestä.

Tämä avaisi ovet kaikenmaailman Ville Tavion kaltaisille varsinaisille suomalaisille eli turkulaisille hörhöpoliitikoille, minkä jälkeen Suomi eroaisi EU:sta, ja Hämeen heimo Suomesta – ainakin sitten kun kenraali Makkonen toimittaisi Hämeen tasavaltalaisarmeijalle aseet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Päijät-Hämeen on syytä itsenäistyä, ja pyytää turvatakuut Venäjältä. Suomalaiset miehitysjoukot on poistettava. Lahden vapaakaupungista voidaan luoda kylpylä- ja ilotalokeskus. Rata-alue Pietariin eli nk. Lahden käytävä on jatkossa Venäjän Ja Päijät-Hämeen vapaavaltion yhteisen valvonnan alaisena.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Itsenäisen ja yhdistyneen Savon Visulahden vahakabinetissa kokoontuva savolaisen yhtenäisyyden vapaa kansanhallitus (SYVKH) vaatii vapaata pääsyä poikki Lahden käytävän siirtomailleen Kymenlaaksoon ja Gotham Sitin satamaan eli Savon Rotterdamiin. Käytävän valvonnan ylimmän piällyshenkilön tulee olla ehta pesunkestävä Savolainen (pesu todellakin toivottava, ainakin joskus)

Rajan tulisi olla kuitenkin n.s. puoliläpäisevä jotta Kymenlaakson Pantustaanian möllit eivät valu pilaamaan meidän muikkuvesiä. Vaatimme myös muikkujen julistamista kansainvälisesti uhanalaisiksi alkuperäistuotteiksi joita saavat nautiskella vain etnisesti alkuperäisiksi savolaisiksi sertifioidut Savolaiset (huom: iso alkukirjain).

Muuten saatte känistä keskenänne niinkuin haluatte kunhan teette sen Päijänteen länsipuolella. Pönttövuoren ja Vihansasalmen sekä Päijänteen välinen alue julistetaan täten demilitarisoiduksi puskurivyöhykkeeksi jossa ei liikahda lehtikään.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tarkoittaisiko "puoliläpäisevä" rajalla veron silmäkokoa. Montako milliä se olisi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #8

Tarkoitan puoliläpäisevällä, että me Savolaiset ja meidän tärkeät tavaramme läpäisevät mutta kymenlaaksolaiset ja heidän roinansa ei.

Kouvostoliitosta voisi tehdä ison laakean tyhjän kentän jossa Pietarin käytävä ja meidän raittimme risteäisivät sutjakasti ja joutuisasti mutta pitäen kymiläiset laaksossaan. Sehän oli jo pahkasikalaisten sankarimatkaajien M.Paretskoi ja J.Ruusuvuori mielestä joko Suomen turhin tai tylsin vaikka kukaan ei muistakaan kumpi. Se toinen on kuulemma Raahe.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Olen Roposen kanssa jokseenkin samaa mieltä. Salpauselän luonnonystävät ry lakkautetaan edistyksenvastaisena ja sen jäsenet voivat anoa turvapaikkaa Helsingin punavihreiltä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Eikös tuo Kepun ajama maakuntamalli ole askel kohti itsenäistä Hämettä. Siis oikeasti realistinen kehityssuunta voisi olla se, että EU muuttuu valtioksi ja eurooppalaiset maakunnat sen autonomisiksi osiksi. Vähän samaan tapaan sekavaksi, mutta toimivaksi kokonaisuudeksi, kuin Pyhä saksalais-roomalainen keisarikunta aikoinaan.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Suomalaisia emme ole, porilaisiksi emme tule - olkaamme siis raumalaisia!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Lounaisrannikon asukit iltaisin bistroissaan ovatkin kuulemma herätelleet ajatusta kehityksestä jossa varsinais-suomalaiset päättäisivät erota emämaasta ja julistautua siksi alkuperäiseksi Suomeksi joka se alunperin olikin.
Siinä vaiheessa entisillä emämaan kansalaisilla olisi miettimistä identiteettipolitiikassaan. Millä nimellä kutsua jälkeenjääneitä kansalaisia ja maataan. Se ei tietenkään suomalaisia enää kiinnostaisi.

Koska kulttuuri ja sivistys Turun kautta sattui maahamme päätymään, paitsi saksalaisten ja Svean mutta osin myös turkulaistenkin ansiosta niin siellä blogistista poiketen tiedetään että nimeltä mainitsemansa kansanedustaja ei ole turkulainen. Tunkeutunut sinne idästä.
Ilmansuunta josta harvemmin muutenkaan on tullut mitään hyvää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kepun ajamat 18 maakuntaa pitäisi ehdottomasti saada itsenäisiksi (ja eroon EU:sta ja oma valuutta). Terveisiä Espoosta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Juu... Suomen valtamedian jutuista puuttuvat vain talouden reaaliteetit Britanniaa koskien.

Mitkä ovat ne Skotlannin ja Walesin vahvuudet ilman Lontoon rahoja ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset