Perussuomalaiset ja pedon numero 666

Oli aika jolloin Yleisradion ohjelmissa haastateltiin kaikenmaailman keijoahorintoja siitä kuinka saatananpalvontaa harjoitetaan Suomessa.

Muistamme myös uskonnontunneilta EViL-kirkon opetusvideon, jossa haastateltiin ex-saatananpalvojaa Carl Orffin Carmina buranan soidessa taustalla – myöhemmin tämäkin ex-saatananpalvoja paljastui helluntailaisaktiivksi.

Elettiin 1990-luvun alkua ja Juhan af Grannin ufo-dokumentit ja Rauni-Leena Luukkosen kokemukset alienien kanssa menivät kuin kuumille kiville.

Sitten tuli interweb ja ainakin julkisuudessa kaikenmaailman salaliittoteoriat ja hörhöilyt katosivat vähäksi aikaa: ihmisillä oli enemmän tietolähteitä ja kykyä kriittiseen ajatteluun – niin kuviteltiin.

Mutta Leo Meller jaksaa yhä heittää juttua saatananpalvonnasta, ja Mellerillä on uusia ystäviä!

Kyseessä on siis sama Meller, jonka kerrotaan Patmos lähetyssäätiön toiminnanjohtajana ja primus motorina tuoneen saatananpalvonnan Suomeen. 

Näin ainakin jos uskomme Titus Hjelmin väitöskirjaa nimeltä Saatananpalvonta, media ja suomalainen yhteiskunta.

Siinä Hjelm osoittaa (hieman yksinkertaistaen) ilmiön nimeltä saatananpalvonta toivat Yhdysvalloista Suomeen herätyskristilliset piirit yhdessä iltapäivälehdistön kanssa.

Edellä mainitut keksivät alkaa kiertää yläasteella kertomassa, että saatanapalvonta on roolipelaamista, hevimusiikin kuuntelua, hautakivien kaatamista ja keskikaljan juomista.

Arvaatte mitä luokan raggarit seuraavana viikonloppuna keksivät tehdä (ja mistä iltapäivälehdet tekviät sitten etusivun lööppejä).

(Hjelm muuten huhupuheiden mukaanseukkaa vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalon kanssa, tiedoksi kaikenmaailman salaliittoteoreetikoille.)

Nyt Meller kirjoittaa viimeisimmässä blogikirjotiuksessaan siitä, kuinka ”Niin sanottu 666-järjestelmä valjastetaan Eurooppaa orjuttavaksi vallaksi ja voimaksi”.

Meller viittaa käytäviin europarlamenttivaaleihin. Samaisessa kirjoituksessa hän väittää kyseisten vaalien olevan ”kaikkien aikojen jännittävimmät EU-vaalit”.

Mellerin tyylin ei kannata antaa hämätä.

Hän vähintään pari kertaa vuodessa ennustaa alkavan aionin olevan, jos ei entistä jännittävämpi, niin ainakin kohtalonomaisempi (ajatellen Herramme Jeesuksen Kristuksen toista tulemista).

Surullisenkuuluisia ovat hänen profetiansa vaikkapa jo ensimmäisen Irakin sodan ajalta tai yleensäkin Lähti-itään liityen. Silti hän jaksaa.

(Tosin ilkeät kielet tai tuhmat ihmiset väittävät tällaisen dispensionalistisen retoriikan taustalla olevan rahan pummaaminen Patmos lähetyssäätiölle ja viime kädessä myös hänelle itselleen.)

Mielenkiintoiseksi tästä tekee sen, että rivien välistä Meller on kristillisdemokraattien lisäksi antanut hyväksynnän perussuomalaisille.

(Tosin tämän on perusteellisemmin hoitanut niin ikään Patmos lähetyssäätiön palkkalistoilla oleva ja hommalaistenkin fanittama Juha Ahvio.)

Meller ei siis näe siinä mitään ristiriitaa, että perussuomalaisten listoilla – nimiä nyt mainitsematta – on vanhoja hevimuusikoita, roolipelaajia, ja ”saatananpalvojia”.

Tosin eivät myöskään ehdokkaat tai puolueenkannattajat ilmeisesti koe ristiriitaa siinä, että tässä kaikessa mukana on sama henkilö jakamassa yhteisen ajatusmaailman, joka vielä vuosikymmen tai kaksi sitten oli ehtymättömän huumorin lähde – tai siis on vieläkin.

JiriNieminen
Tampere

Kirjoittaja on 40-vuotias yhteiskuntatieteiden tohtori, sosiologisesti suuntautunut politiikan tutkija ja yhteiskunnallinen aktiivi, joka liioittelee, härnää, väärinymmärtää ja pahoittaa mielensä Uuden Suomen blogipalvelun parhaimpia perinteitä noudattaen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu